Inspiratie speciaal voor jou

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor mij en mijn baby als ik zwanger ben?

Hoera, je bent zwanger! Een heerlijke periode waarin je van je zwangerschap wilt genieten maar ook de vrijheid wilt hebben dingen te blijven doen die je leuk vindt. Tijdens je zwangerschap is het extra belangrijk dat je gezond eet voor jou en de baby. Door gezond en gevarieerd te eten zorg je ervoor dat je energieniveau op peil blijft en dat de ontwikkeling van je kindje goed verloopt. Lees in dit artikel welke voeding en voedingsstoffen jou tijdens je zwangerschap helpen!
27 days ago

Wintertijd: welk effect heeft de klok terugzetten op jou en je lichaam?

Ieder jaar gaat op de laatste zondag van oktober de wintertijd in. Dat betekent een uurtje langer slapen ten opzichte van de zomertijd. Maar de dagen worden weer korter, omdat het eerder donker wordt. Je lichaam kan een mini-jetlag krijgen door het terugzetten van de klok. In deze blogpost vertellen we je meer over de mogelijke gevolgen van wintertijd op jou en je lichaam. Ook geven we je nuttige tips om goed te slapen en hoe je je kunt aanpassen aan het tijdsverschil.
27 days ago

Gezond eten tijdens je zwangerschap? Voedingstips!

Als aanstaande moeder wil je doen wat het beste is voor je baby en voor jouzelf. Gezond eten tijdens je zwangerschap is daarbij essentieel. Maar wat is de beste voeding als je zwanger bent? Wat kun je beter niet eten of drinken? Moet je eten voor twee of juist niet? Op die vragen gaan we in dit artikel in.
2 months ago

Zo kun je zwanger worden ondersteunen: 7 tips!

Jullie hebben de knoop doorgehakt: je wilt zwanger worden! Het idee van het stichten van een gezin of misschien het uitbreiden van jullie gezin is een bijzonder mooie wens. Maar hoe kun je die kinderwens mogelijk in vervulling laten gaan? Er zijn een aantal dingen die je zelf ter ondersteuning kunt doen en waar je dus rekening mee kunt. We geven jou in dit artikel 7 tips om je zwangerschap te ondersteunen.
2 months ago

Wat kan helpen als de huid er vermoeid uitziet in de wintermaanden?

Veel mensen denken bij de winter toch al snel aan prachtige landschappen met sneeuw en ijs, die gewenste ‘witte Kerst’ inclusief feestelijke maaltijden en bijvoorbeeld de jaarlijkse wintersport. Erg leuk allemaal, maar je huid - zeker in je gezicht - is minder blij met winterse kou. Veel mensen hebben elk jaar in deze periode een schrale en/of doffe, vermoeid ogende huid. In dit artikel leggen we je uit hoe je huidlagen werken en wat je kunt doen om je huid gezond te houden.
4 months ago

Belangrijke vitamines voor weerstand

Vitamines zijn belangrijk voor je weerstand. Je haalt vitamines en andere belangrijke stoffen die je weerstand ondersteunen uit je voeding. Maar welke vitamines zijn belangrijk voor je immuunsysteem? En wat kun je doen als het (soms) niet lukt om die vitamines in voldoende mate binnen te krijgen? In deze blogpost vertellen we je meer over welke vitamines jouw weerstand ondersteunen (A, B6, B11, B12, C en D) en in welke voedingsmiddelen je deze kunt terugvinden.
5 months ago

Ondersteun je weerstand het hele jaar door: 6 aandachtspunten

Een goede weerstand is het hele jaar door belangrijk. Want een sterk immuunsysteem kan jouw lichaam beschermen. Een duidelijke reden om goed voor jezelf te zorgen en je weerstand te ondersteunen, toch? Dat kun je op verschillende manieren doen. Let in elk geval op de onderstaande zes belangrijke aandachtspunten als jij je weerstand wilt ondersteunen.
5 months ago