probiotica

Probiotica

  • Al 30 jaar jouw specialist
  • Van Nederlandse bodem
  • Bij elke levensfase en leefstijl
  • Geadviseerd door gezondheidsprofessionals
  • Vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

Wat zijn probiotica?

Als levensmiddelen bepaalde bacteriën bevatten, worden ze probiotica genoemd. Probiotica zijn te koop in de vorm van probiotische yoghurt of yoghurtdrankjes, capsules, poeders, kauwtabletten en sachets. Bekende bacteriesoorten die in deze producten voorkomen zijn o.a. Lactobacillen en Bifidobacteriën, maar ook de wat minder bekende Lactococcen en Enterococcen. Deze soorten zijn er in verschillende varianten, zoals Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus Faecium en Lactococcus lactis.

Meer dan 30 jaar ervaring met probiotica

Orthica heeft meer dan 30 jaar ervaring met probiotica. Gebruikers kiezen niet alleen voor Orthica vanwege de goede kwaliteit, maar ook omdat binnen het uitgebreide assortiment voor iedereen een passend probioticum te vinden is.

Goede overleving en voldoende kve's

Levensvatbare bacteriën worden uitgedrukt in kve’s (Kolonie Vormende Eenheden). Probiotica met een goede kwaliteit hebben een goede overleving in het spijsverteringskanaal. Een kwalitatief probioticum bevat ook voldoende kve’s. Met uitzondering van de lager gedoseerde Orthiflor Basic, bevatten alle probiotica van Orthica minimaal 1 miljard kve’s.

Een probioticum voor jou

Onze probiotica worden aangeboden in capsules, sachets, poeder of kauwtablet. Zo kun je het probioticum kiezen dat voor jou het prettigst is in gebruik. Daarnaast kies je probiotica op basis van je leeftijd en situatie. Bepaal zelf welke het beste bij jou past. Kijk hier voor alle probiotica van Orthica.

Probiotica voor (aanstaande) moeder en kinderen

Er zijn probiotica voor zwangeren, zuigelingen, voor kinderen van 1 jaar, vanaf 3 jaar en van 6-12 jaar. Onderstaand zijn verschillende probiotica voor (aanstaande) moeders en kinderen in tijdlijn geplaatst.

Probiotica

Wanneer neem ik probiotica in?

Het heeft de voorkeur om probiotica op een lege maag in te nemen, bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan. Als de maag leeg is, zijn de bacteriën minder lang in aanraking met maagsap en worden er geen spijsverteringssappen aangemaakt. Deze sappen zijn nuttig voor de vertering, maar ze verlagen ook de overlevingskans van de bacteriën in het product. Wacht na het innemen van het supplement een half uurtje met eten, anders worden deze sappen alsnog geactiveerd. Lukt het een keer niet om het probioticum op een lege maag in te nemen? Neem ze dan op een ander willekeurig moment.

Hoe neem ik probiotica in?

De meeste probiotica dienen bij voorkeur eerst te worden opgelost en doorgeroerd in handwarme vloeistof, bijvoorbeeld water, voordat je ze inneemt. De miljarden bacteriën zijn in een soort ‘slaaptoestand’ gebracht, waardoor ze voor langere tijd bewaard kunnen worden en hebben vloeistof nodig om weer tot leven te komen. Wanneer ze in hun ‘slaaptoestand’ direct in het maagzuur terecht zouden komen, dan zou een groot gedeelte van de bacteriën dit niet overleven. Kies daarom ook niet voor het toevoegen van citroensap aan het water of het innemen van probiotica in koolzuurhoudende dranken. Het oplossen van probiotica in een plantaardige drink, melk of beetje limonadesiroop toevoegen aan het water kan wel. Ook koude vloeistof vinden de bacteriën niet prettig. Handwarme vloeistof heeft de voorkeur. Kies je voor gemak en neem je een probioticum in kauwtabletten, dan zorgt jouw speeksel voor het benodigde vocht.

Inweken niet nodig met Pro-Motor

Orthica heeft bij de meeste probiotica Pro-Motor toegevoegd. Pro-Motor zorgt ervoor dat de bacteriën meer zuur gaan produceren. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen het zure milieu in de maag. Door het toevoegen van Pro-Motor is het inweken van het poeder niet meer nodig en kan het product direct na het oplossen ingenomen worden. Je herkent probiotica met Pro-Motor aan het logo op de productverpakking.

Vraag naar persoonlijk advies

Toch nog vragen welk supplement het beste bij jouw situatie past? Een Orthica (winkel) adviseur geeft persoonlijk advies en kan jou helpen om een voedingssupplement te kiezen dat bij jou past. Ga voor een goede keuze naar een speciaalzaak zoals een adviesdrogist, vitaminespeciaalzaak, natuur of reformwinkel of apotheek en laat je deskundig adviseren.

Probiotica assortiment

Orthica biedt een aantal verschillende producten aan in de categorie probiotica. Zo hebben we onder andere in ons assortiment: Orthiflor Start, Orthiflor Original, Orthiflor 50+, Orthiflor Fem, Orthiflor Kauw en Orthiflor Plus.

Wil je weten wat we nog meer aanbieden? Hieronder zie je ons gehele assortiment probiotica.

KAG-nr. 431-0820-3281