Waar gaat jouw vraag over?

Voedingssuppletie
Hoe kies ik een supplement?
Een supplement kies je op basis van je leeftijd, levensfase en leefstijl. Want die zijn van invloed op je lichamelijke behoefte aan voedingstoffen. Daarom kun je via het drop down menu Producten of via de Homepage zelf een Leefstijl, Levensfase of een Categorie voedingssupplementen kiezen die bij je past. Doe je er de
Wanneer kan een voedingssupplement zinvol zijn?
In sommige gevallen kan de behoefte aan voedingsstoffen verhoogd zijn. Bekende voorbeelden zijn vitamine D bij kinderen tot 4 jaar, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, ouderen en personen die weinig buitenkomen of een donkere huidskleur hebben. Bij deze groepen is de behoefte aan vitamine D hoger, adviesdosering: 10 mcg.
Worden voedingssuplementen wel opgenomen door mijn lichaam?
In voedingssupplementen zitten vitamine- en mineraalverbindingen die door het lichaam kunnen worden opgenomen. Vele van deze voedingsstoffen zijn niet anders dan de voedingsstoffen die in voeding voorkomen.
View all
Vermoeidheid
Heeft voeding invloed op het behoud van soepele spieren?
Ja. Om spierwerking en soepele spieren te ondersteunen is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten. Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt er onder meer voor dat je de hoeveelheid magnesium in je lichaam op peil houdt.
Welke vitamines ondersteunen mij bij vermoeidheid?
Er is een aantal vitamines dat jou kan ondersteunen bij vermoeidheid en futloosheid. Dat geldt voor sommige B-vitamines*, en vitamine C. Waar precies ondersteunen deze vitamines bij en uit welke voeding of andere bronnen haalt je lichaam deze essentiƫle voedingsstoffen?
Kan ik mijn concentratie ondersteunen met supplementen?
Ja, er zijn supplementen die ter aanvulling op een gezond voedingspatroon je hersenfuncties, concentratievermogen en gemoedstoestand kunnen ondersteunen. Denk daarbij met name aan vitamine B1, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en vitamine C.
View all
Weerstand
Wanneer kies ik welk vitamine C-supplement?
Vitamine C-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.
Wanneer kies ik welk vitamine D-supplement?
Vitamine D-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.
Hoe helpt zink mijn immuunsysteem?
Zinksupplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.
View all