Waar gaat jouw vraag over?

Voedingssuppletie
Hoe kies ik een supplement?
Een supplement kies je op basis van je leeftijd, levensfase en leefstijl. Want die zijn van invloed op je lichamelijke behoefte aan voedingstoffen. Daarom kun je via het drop down menu Producten of via de Homepage zelf een Leefstijl, Levensfase of een Categorie voedingssupplementen kiezen die bij je past. Doe je er de
Wanneer kan een voedingssupplement zinvol zijn?
In sommige gevallen kan de behoefte aan voedingsstoffen verhoogd zijn. Bekende voorbeelden zijn vitamine D bij kinderen tot 4 jaar, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, ouderen en personen die weinig buitenkomen of een donkere huidskleur hebben. Bij deze groepen is de behoefte aan vitamine D hoger, adviesdosering: 10 mcg.
Worden voedingssuplementen wel opgenomen door mijn lichaam?
In voedingssupplementen zitten vitamine- en mineraalverbindingen die door het lichaam kunnen worden opgenomen. Vele van deze voedingsstoffen zijn niet anders dan de voedingsstoffen die in voeding voorkomen.
View all
Zwanger en baby
Welk probiotica-supplement voor moeder, baby en kind t/m 12 jaar?
Probiotica, wat zijn dat precies? Welke probiotica-supplementen passen bij jou als je in verwachting bent, voor je baby en/of je kind t/m 12 jaar? En hoe neem je het in? In deze FAQ voorzien we je graag van veel nuttige informatie en specifiek advies.
Waarom probiotica van Orthica?
Orthica heeft meer dan 30 jaar ervaring met probiotica. Gebruikers kiezen niet alleen voor Orthica vanwege deze ervaring, betrouwbaarheid en kwaliteit, maar ook omdat binnen het uitgebreide assortiment voor iedereen een passend probioticum te vinden is.
Waarom is Pro-Motor toegevoegd aan sommige probioticasupplementen?
Pro-Motor draagt bij aan een goede overleving van de bacteriën in de darm. Alleen Orthica heeft bij sommige probiotica Pro-Motor toegevoegd. Pro-Motor zorgt ervoor dat de bacteriën meer zuur gaan produceren. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen het zure milieu in de maag. Door het toevoegen van Pro-Motor is het inweken van het poeder niet meer nodig en kan het voedingssupplement direct na het oplossen ingenomen worden. Je herkent probiotica met Pro-Motor aan het logo op de productverpakking.
View all
Vermoeidheid
Heeft voeding invloed op het behoud van soepele spieren?
Ja. Om spierwerking en soepele spieren te ondersteunen is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten. Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt er onder meer voor dat je de hoeveelheid magnesium in je lichaam op peil houdt.
Welke vitamines ondersteunen mij bij vermoeidheid?
Er is een aantal vitamines dat jou kan ondersteunen bij vermoeidheid en futloosheid. Dat geldt voor sommige B-vitamines*, en vitamine C. Waar precies ondersteunen deze vitamines bij en uit welke voeding of andere bronnen haalt je lichaam deze essentiële voedingsstoffen?
Kan ik mijn concentratie ondersteunen met supplementen?
Ja, er zijn supplementen die ter aanvulling op een gezond voedingspatroon je hersenfuncties, concentratievermogen en gemoedstoestand kunnen ondersteunen. Denk daarbij met name aan vitamine B1, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en vitamine C.
View all
Weerstand
Wanneer kies ik welk vitamine C-supplement?
Vitamine C-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.
Wanneer kies ik welk vitamine D-supplement?
Vitamine D-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.
Hoe helpt zink mijn immuunsysteem?
Zinksupplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.
View all
Stress en (ont)spanning
Wanneer is er sprake van gezonde stresssituaties?
Stress-situaties: we ervaren deze allemaal weleens. Zeker in een tijd waarin de grens tussen het werk- en privéleven kan vervagen en velen het ‘druk’ hebben. Niet alle vormen van stress zijn echter slecht voor ons. Momenten van stress zijn een essentieel onderdeel van het leven. Gezonde stress (of: positieve stress) helpt ons juist in bepaalde situaties, omdat we lichamelijk en mentaal dan voldoende alert zijn.
Welke supplementen kunnen helpen in stressvolle perioden?
Je ervaart vast soms een stressvolle dag of periode. Op zich niets raars: het hoort bij de loop van het leven. Maar soms is het fijn om jezelf te ondersteunen tijdens stress-situaties of in drukke periodes waarin je het beste uit jezelf wilt halen. Vitamine B5, B11 en zink kunnen jou ondersteuning bieden in spannende tijden.
View all