vetzuren

Vetzuren

  • Al 40 jaar jouw specialist
  • Van Nederlandse bodem
  • Bij elke levensfase en leefstijl
  • Geadviseerd door gezondheidsprofessionals
  • Vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

In het assortiment van Orthica vind je verschillende visolie-producten. Visolie bestaat uit de essentiële vetzuren EPA en DHA. En deze vetzuren zijn weer onderdeel van de omega-3 vetzurengroep. Vetten spelen een belangrijke rol bij vele lichaamsfuncties. Het gebruik van de juiste soort en hoeveelheid vet houdt het lichaam gezond. Zo draagt DHA bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en speelt het een rol in het functioneren van de hersenen1. DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk 2, normale triglyceridengehalten in het bloed 3 en leveren een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart 4.

[1] Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

[2] Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g EPA en DHA. De aanvullende dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 g bedragen.

[3] Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g EPA en DHA. De aanvullende dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 g bedragen.

[4] Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

Omega-3 vetzuren

Onze voeding bevat niet altijd voldoende specifieke vetzuren (omega-3 en omega-6 vetzuren), bijvoorbeeld als je geen vis eet. Het Voedingscentrum heeft het eten van vis aan de Schijf van Vijf toegevoegd. Het advies van het Voedingscentrum is om één keer per week vis te eten. De voorkeur is daarbij het eten van vette vis, zoals makreel, haring, zalm of sardines. Het slikken van voedingssupplementen met deze omega 3-vetzuren, zoals visolie of omega 3-vetzuren uit plantaardige bron, is een manier om je dagelijkse voeding aan te vullen. Vetzuren zijn te combineren met alle Orthica multi’s.

Visolie bij Orthica

Krijg jij voldoende omega 3-vetzuren binnen? Orthica heeft verschillende omega 3-vetzuren, waaronder visolie, in het assortiment. Zo kun je kiezen voor Omega 3-375, Omega 3-1000, (Dino) Omega 3 Kauwgel en Omega 3 Vegan. Wil je alle visolie-producten zien? Bekijk ons assortiment voor het complete overzicht.