vermoeidheid

Vermoeidheid

Vermoeidheid. Je niet fit voelen, op het verkeerde moment. Toch wat te weinig energie. Iedereen heeft af en toe zo’n periode. Wie een actief leven leidt en graag elke dag het beste uit zichzelf haalt, is gebaat bij voldoende (nacht)rust, mentale en fysieke ontspanning en een gezond eet- en drinkpatroon. Lukt het jou niet altijd die balans te vinden? Soms kun je door een aanvulling op je dagelijkse voeding je energieniveau ondersteunen. Supplementen met B-vitamines, vitamine C, vitamine D, magnesium en ijzer kunnen jou ondersteunen bij vermoeidheid en futloosheid1, je energieniveau op peil houden2 en het functioneren van je spieren3 en concentratievermogen4.

1 B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12, C en ijzer
2 B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C en ijzer, jodium, koper, mangaan
3 calcium, kalium, magnesium en vitamine D
4B1, B3, B5, B6, B8, B11,B12, magnesium, C

Waarom voel ik me weleens vermoeid en futloos?

Als je iets ter ondersteuning van vermoeidheid wilt doen, is het eerst belangrijk om te begrijpen wat redenen kunnen zijn. Het kan te maken hebben met dat je soms niet genoeg hebt kunnen slapen, een drukke periode op je werk, een korte periode van stress door bijvoorbeeld een veeleisend gezinsleven, het wisselen van de seizoenen (zoals zomer naar herfst of in het voorjaar) of een lastige situatie waarmee je opeens moet omgaan. Wellicht voel je je soms futloos na het sporten: vraag je fysiek misschien teveel van jezelf? Een onvolwaardige voeding, waardoor je lichaam bijvoorbeeld van te weinig vitamines, mineralen en aminozuren wordt voorzien, kan ook vermoeidheid in de hand werken.

Wat kan ik doen ter ondersteuning van vermoeidheid?

Er is heel veel wat je zelf kunt ondernemen om je energieniveau te ondersteunen, of wanneer je soms een futloos gevoel ervaart. Gelukkig maar, want natuurlijk wil jij je dagelijks energiek voelen, en energie en scherpte hebben wanneer dat van je gevraagd wordt.

Zorg voor een regelmatig slaappatroon, beperk alcoholgebruik, eet gezond en gevarieerd, neem voldoende rust, beweeg regelmatig in de buitenlucht, probeer problemen thuis of op het werk op te lossen. Doe dingen waar je energie van krijgt, ga in de avond zo min mogelijk achter een beeldscherm zitten en kijk bijvoorbeeld wat minder vaak op je mobiele telefoon.

Aanvulling op je voeding bij vermoeidheid: nutriënten

Je las het eerder al op deze pagina: als datgene wat jij eet en drinkt binnen jouw voedingspatroon soms niet toereikend lijkt om jouw lichaam te voorzien van voldoende voedingsstoffen, dan kan een voedingssupplement hierbij helpen. Veelgekozen supplementen ter ondersteuning bij vermoeidheid zijn onze Multi Energie, Magnesium-400, en onze Vegan Proteïnemixen (eiwitsupplementen) in de smaken vanille en chocolade met vitamine B-12.

Persoonlijke aandacht voor jou, voor een goede keuze

Orthica-adviseurs en onze partners staan elke dag voor je klaar, door heel Nederland. Orthica hecht veel belang aan persoonlijk advies en het jou zo goed mogelijk informeren. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen die je kunnen helpen om je energieniveau te ondersteunen, soms vermoeid bent of een futloos gevoel ervaart. Ga naar onze productpagina’s, daar vertellen we je graag meer!

KAG-nr: 431-0820-3281