Filteren
Selectie verfijnen
Speciale wensen
 1. Bij zwangerschaps (wens) en borstvoeding
 2. Veganistisch
 3. Vegetarisch
Adviesleeftijd

Zwanger en baby

Zwanger en baby

De zwangerschap is een bijzondere periode die speciale aandacht vraagt. Voor jezelf en voor je baby! Tijdens de zwangerschap, maar ook al voorafgaand aan de zwangerschap is een optimale (voedings)conditie belangrijk. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling op de voeding zijn bij een kinderwens en rondom de zwangerschap. Prena Fem van Orthica is bijvoorbeeld een multi speciaal voor vrouwen met een zwangerschapswens, voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die borstvoeding geven.

Lees verder ...
Posts were not found
Naar de blogpagina
Onze productfavorieten
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Prena Fem
  Prena Fem

  Prena Fem is een complete multivitamine voor vrouwen met een zwangerschapswens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Bevat vitamine D en foliumzuur.

 2. Magnesium-400
  Magnesium-400
  Magnesiumsupplement met 400 mg magnesium. Bevat ook selenium, calcium en zink. Combinatieformule ter ondersteuning van je botten2, spieren1, zenuwstelsel1 en je weerstand3. Goed opneembaar voor iedereen met een goede spijsvertering. Magnesium-400 kan met name een goede aanvulling zijn voor mensen die intensief sporten of vrouwen die zwanger zijn.
 3. Foliumzuur-800
  Foliumzuur-800

  Krachtige dosering foliumzuur. Bedoeld als foliumzuursuppletie voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd die zwanger willen worden. Bevat ook vitamine B12.

 4. Orthiflor Fem
  Orthiflor Fem

  Orthiflor Fem bevat probiotica voor de vrouw met 4 bacteriestammen. Kan tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Ook geschikt voor vegetariërs.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Meer producten voor jou
Veelgestelde vragen, handig bij elkaar!
No Questions
Alle veelgestelde vragen

Aanvulling op de voeding bij kinderwens

Een optimale (voedings)conditie komt de kans om zwanger te worden ten goede en draagt bij aan een gezonde zwangerschap. Eet daarom gevarieerd, slaap voldoende en vergeet vooral niet te ontspannen. Begin tenminste 1 maand voor de zwangerschap met extra foliumzuurinname van 400 mcg per dag. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de weerstand tegen stress. Wist je dat gezonde en gevarieerde voeding bij mannen ook de spermakwaliteit ten goede kan komen? Seleen draagt bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen en zink is goed voor de vruchtbaarheid van de man.

Een zwangerschap spreekt de reserves aan

Een zwangerschap vraagt veel van het lichaam en spreekt de reserves van het lichaam aan1. Goede voeding is natuurlijk van belang voor een gezonde ontwikkeling van het ongeboren kindje, maar vergeet ook jezelf niet. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, waardoor een verhoogde behoefte aan een aantal voedingsstoffen ontstaat, zoals vitamine D en foliumzuur. Voldoende calcium en magnesium zijn van belang voor een normale spierwerking, bijvoorbeeld in de benen.

Voor de ongeboren baby

Bij een gezonde ontwikkeling van de baby spelen verschillende nutriënten een rol. Baby’s hebben veel energie en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Calcium, magnesium en zink zijn bijvoorbeeld mineralen die belangrijk zijn bij weefselgroei- en ontwikkeling, en foliumzuur draagt bij tot de groei van het ongeboren kind. Indien de moeder 200 mg vetzuur DHA bovenop de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 mg DHA/EPA inneemt, draagt dit bij aan de hersenontwikkeling van de ongeboren baby. Voor een goede ontwikkeling van de botten en ondersteuning van het immuunsysteem is vitamine D belangrijk. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling zijn op jouw voeding tijdens de zwangerschap.

1 Picciano, M. F. (2003). Pregnancy and lactation: physiological adjustments, nutritional requirements and the role of dietary supplements. The Journal of nutrition, 133(6), 1997S-2002S.

Terug naar boven ...