Foliumzuur-800

Krachtige dosering foliumzuur (B11), ondersteunt bij zwanger willen worden

Dit foliumzuursupplement bevat een krachtige dosering foliumzuur (vitamine B11). Geschikt voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd die zwanger willen worden. Maar ondersteunt ook tijdens zwangerschap en borstvoeding. Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Geschikt voor veganisten en vegetariërs.
Aanvulling rondom zwangerschapswens
Bevat naast vitamine B11 ook vitamine B12
Draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap1

Kies jouw Foliumzuur-800 tabletten

Verpakking
120 tabletten
Adviesprijs:
€ 10,80
Adviesprijs

€10,80

12+

Krachtige dosering foliumzuur

Ondersteunt bij zwangerschapswens & verhoogt folaatstatus van de moeder

Heb je een kinderwens en wil je zwanger worden, of ben je al zwanger? Dan wordt door de Gezondheidsraad aangeraden om elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken. Foliumzuur (vitamine B11) – ook wel folaat genoemd - is een voedingsstof die voor iedereen van belang is, maar vooral belangrijk is voor vrouwen die zwanger willen worden. Ook vrouwen die zwanger zijn krijgen van de Gezondheidsraad het advies om elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken totdat ze 10 weken zwanger zijn.

Hoe helpt dit foliumzuursupplement?

Vitamine B12 en foliumzuur c.q. folaat (vitamine B11) ondersteunen diverse lichaamsfuncties. Allereerst hebben beide vitamines een positieve invloed op het immuunsysteem (weerstand) en ondersteunen ze het celdelingsproces. Ook dragen B11 en B12 bij aan extra energie bij vermoeidheid en moeheid.

Foliumzuur c.q. folaat is belangrijk voor zwangere vrouwen en voor mannen en vrouwen in alle levensfasen. Folaat draagt tijdens de zwangerschap specifiek bij aan de groei van de placenta en het ongeboren kind. Het slikken van een foliumzuursuppletie verhoogt de folaatstatus van de moeder. Een lage folaatstatus van de moeder is een risicofactor voor het ontstaan van neurale buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Het gunstige effect wordt verkregen bij een extra foliumzuurinname van 400 microgram per dag, gedurende ten minste één maand voor en maximaal drie maanden na de conceptie. Het ontstaan van neurale buisdefecten kent meerdere risicofactoren. Het veranderen van één van deze factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Folaat ondersteunt daarnaast homocysteïnemetabolisme en ook de aanmaak van rode én witte bloedcellen, alsmede het concentratievermogen, leerprestaties, geheugen en de gemoedstoestand. Folaat draagt ook bij aan de weerstand tegen stress.

itamine B12 ondersteunt de aanmaak van rode bloedcellen en heeft het een positieve invloed op homocysteïnemetabolisme. Verder ondersteunt vitamine B12 hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij je concentratie, leerprestaties, geheugen en de gemoedstoestand. Tot slot draagt vitamine B12 bij aan een normale werking van de zenuwen.

Dagelijkse dosering te slikken foliumzuur

De aanbevolen hoeveelheid voor vrouwen met een zwangerschapswens is 400 microgram extra foliumzuur per dag, gedurende ten minste één maand voor en maximaal drie maanden na de conceptie. Ben je zwanger, dan wordt aanbevolen aanvullend foliumzuur te slikken.

Bovengrens vanaf 18 jaar: 1000 mcg

De aanvaardbare bovengrens voor foliumzuur (microgram per dag) is volgens de Europese Voedselveiligheid Autoriteit (EFSA) vanaf 15-17 jaar 800 microgram en vanaf 18 jaar 1000 microgram. Foliumzuur-800 bevat een krachtige dosering foliumzuur. Daarbij bevat dit vitaminepreparaat ook vitamine B12Foliumzuur-800 is bedoeld als voedingssupplement voor vrouwen met een kinderwens. Oók geschikt voor veganisten en vegetariërs.

Onze Foliumzuur-800: ontwikkeld vanuit wetenschappelijke visie

Ons team van specialisten is dagelijks bezig met het samenstellen van unieke en kwalitatieve producten, die ontwikkeld worden vanuit wetenschappelijke inzichten, en eventueel te combineren zijn met andere voedingssupplementen. Vraag bijvoorbeeld aan adviseurs in een van de vele fysieke Orthica-verkooppunten hoe dit exact geldt voor ons Foliumzuur-800 supplement. Let op: dit supplement kan in elk geval niet gecombineerd worden met Multi Prena Fem.

1. Foliumzuur

KAG-nr. 431-0820-3281
Productspecificaties
Speciale wensen Bij zwangerschaps (wens) en borstvoeding, Veganistisch, Vegetarisch
Ingrediënten

Eén tablet Foliumzuur-800 bevat:

Vitaminen 
foliumzuur (vitamine B11) 800 mcg
vitamine B12 (cyanocobalamine) 5 mcg

Ingrediënten:
vulstof (dicalciumfosfaat, microkristallijne cellulose, natriumcarboxymethylcellulose), vitaminen, antiklontermiddel (magnesiumstearaat, siliciumdioxide).

Bevat geen Gist, sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Adviesleeftijd 12+
EAN-code 8714439532514
De aanbevolen dosering voor dit foliumzuursupplement is 1 tablet per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. Bij voorkeur innemen tijdens of na een maaltijd. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Een voedingssupplement kan een gevarieerde voeding en gezonde leefstijl niet vervangen. Droog en bij kamertemperatuur bewaren, buiten bereik van kinderen.

Foliumzuur-800 kopen, of meer advies?

Heb je interesse om Foliumzuur-800 (krachtige dosering) te bestellen, omdat je zwanger wilt worden? Dit betekent allereerst dat je betrouwbare supplementen van ervaren gezondheidsprofessionals aanschaft. Al meer dan 30 jaar zijn wij jouw specialist in voedingssupplementen van Nederlandse bodem. Ons eigen team van specialisten houdt zich dagelijks bezig met het samenstellen van unieke en kwalitatieve producten.

Persoonlijke aandacht voor jou, voor een goede keuze

Orthica-adviseurs en onze partners staan elke dag voor je klaar, door heel Nederland. Orthica hecht veel belang aan persoonlijk advies. Wil jij eerst gedegen advies ontvangen, voordat je iets koopt of bestelt? Loop juist dan binnen bij onze vele fysieke verkooppunten - ook bij jou in de buurt - waaronder vitamine-speciaalzaken, natuurdrogisten, reformzaken en adviesdrogisten. Je krijgt hier van deskundige adviseurs persoonlijke aandacht en antwoorden op jouw vragen over voedingssupplementen, zodat je precies weet wat bij je past. Onze producten zijn ook verkrijgbaar
Wij adviseren ook...