Zwanger en baby

Zwanger en baby

De zwangerschap is een bijzondere periode die speciale aandacht vraagt, voor jezelf en jouw baby! Zwanger zijn vraagt veel van het lichaam en spreekt de reserves van het lichaam aan1. Een optimale (voedings)conditie komt de kans om zwanger te worden ten goede, draagt bij aan een gezonde zwangerschap én is natuurlijk na je zwangerschap heel belangrijk voor jou en je kindje(s). Een gezond eet- en drinkpatroon voorziet je lichaam van essentiële voedingsstoffen. Soms kan het zijn dat je nog een aanvulling wilt. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling op jouw voeding zijn bij een kinderwens en rondom de zwangerschap. Zo is bijvoorbeeld onze Multi Prena Fem een multivitamine-supplement. speciaal voor vrouwen met een zwangerschapswens, voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die borstvoeding geven. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap, ondersteunt je weerstand tegen stress en helpt bij vermoeidheid.

Meer uitleg over Zwangerschap & supplementen

Aanvulling op de voeding bij kinderwens

Wil je zwanger worden? Een optimale (voedings)conditie komt de kans om zwanger te worden ten goede en draagt bij aan een gezonde zwangerschap. Eet allereerst gevarieerd, slaap voldoende en vergeet vooral niet te ontspannen. Begin tenminste 1 maand voor de zwangerschap met extra foliumzuurinname van 400 mcg per dag. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de weerstand tegen stress.

Weet je ook dat gezonde en gevarieerde voeding bij mannen ook de spermakwaliteit kan ondersteunen? Selenium (ook wel seleen genoemd) draagt bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen en zink is goed voor de vruchtbaarheid van de man.

Houd jouw reserves op peil

Een zwangerschap vraagt veel van jouw lichaam. Er verandert heel wat in je lichaam en de reserves van je lichaam worden aangesproken1. Goede voeding ondersteunt de gezonde ontwikkeling van het ongeboren kindje, maar vergeet zeker ook jezelf niet. Door alle veranderingen kan (bij jou) een verhoogde behoefte aan een aantal voedingsstoffen ontstaan, zoals vitamine D en foliumzuur. Daar wordt in onze artikelen naar verwezen. Kun je soms een aanvulling op jouw voeding gebruiken? Supplementen met Vitamine B6, B12, C, D, koper, selenium en zink ondersteunen jouw weerstand. De vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C en de mineralen ijzer, jodium, koper, mangaan zijn goed voor het energieniveau van de moeder. Voldoende calcium en magnesium zijn van belang voor een normale spierwerking, bijvoorbeeld in de benen.

Speciaal voor de ongeboren baby

Bij een gezonde ontwikkeling van de baby spelen verschillende nutriënten een rol. Baby's hebben veel energie en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Calcium is een mineraal dat belangrijk is bij weefselgroei- en ontwikkeling. Het omega 3-vetzuur DHA is van belang voor de ontwikkeling van je baby: indien de moeder 200 mg vetzuur DHA bovenop de aanbevolen dagelijksehoeveelheid van 250 mg DHA/EPA inneemt, draagt dit bij aan de hersenontwikkeling van de ongeboren baby. Voor een goede ontwikkeling van de botten en ondersteuning van het immuunsysteem is vitamine D belangrijk. Magnesium en zink zijn ook mineralen die belangrijk zijn bij weefselgroei- en ontwikkeling van je baby.

Supplementen die jou tijdens de zwangerschap kunnen ondersteunen

Je las het eerder al op deze pagina: Als je een aanvulling wilt op je voeding (of wat extra's wilt), dan kan een voedingssupplement je hierbij helpen. Bijvoorbeeld foliumzuur, voor vrouwen die zwanger willen worden.

Supplementen die gebruikt kunnen worden rondom de zwangerschap zijn onder meer onze Multi Prena Fem, Magnesium-400, K & D oliedruppels en Foliumzuur-800 (mits er geen multivitamine zoals Multi Prena Fem wordt gebruikt).

Persoonlijke aandacht voor jou, voor een goede keuze

Orthica-adviseurs en onze partners staan elke dag voor je klaar, door heel Nederland. Orthica hecht veel belang aan persoonlijk advies en het jou zo goed mogelijk informeren. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen die je kunt gebruiken als je zwanger wilt worden, al zwanger bent en na je zwangerschap - bijvoorbeeld als je borstvoeding geeft. Heel fijn om te weten: alle voedingssupplementen van Orthica zijn ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke visie. Ga naar onze productpagina's, daar vertellen we je graag meer.

Wat we jou hoe dan ook toewensen tijdens en rond je zwangerschap: geniet van deze bijzondere periode! 1 Picciano, M. F. (2003). Pregnancy and lactation: physiological adjustments, nutr itional requirements and the role of dietary supplements. The Journal of nutrition, 133(6), 1997S-2002S.

KAG-nr. 431-0820-3281