Blijf je mentaal fit & gezond voelen

Deze supplementen dragen bij aan ontspanning, concentratie & ondersteuning bij momenten van stress.

Assortiment mentaal welzijn
Blue arrow

Deze voedingsstoffen dragen bij aan mentaal welzijn

Iedereen weet: een gezond en gevarieerd eetpatroon is essentieel voor je fysieke gezondheid. Maar wist je dat gezonde voeding ook belangrijk is voor je mentale gezondheid? Ook kunnen bepaalde voedingsstoffen helpen wanneer je weleens stress ervaart. Deze voedingsstoffen helpen daarbij:

  • Vitamine B1, 3, 5, 6, 8, 11 (foliumzuur) & 12
  • Vitamine C
  • Magnesium (bisglycinaat)
  • Zink
  • Ashwaghanda

Vitamine B11 ondersteunt bijvoorbeeld in spannende tijden en draagt bij aan je weerbaarheid tegen stressvolle situaties. Daarnaast draagt vitamine C bij aan je gemoedstoestand en geestelijke veerkracht. Ook magnesium draagt bij aan geestelijke veerkracht en normale mentale performance, en zink speelt een belangrijke rol bij geestelijke inspanning. Meer lezen over wat je kunt doen? 
 

Bekijk 7 tips

Brain Support

Brein Support bevat o.a. foliumzuur, vitamine B12 en zink, goed bij geestelijke inspanning, de concentratie, het geheugen en de leerprestaties. Foliumzuur kan ondersteunen in spannende situaties en zink houdt de geest helder tijdens drukke werkzaamheden. Bevat de actieve vorm van B11 (Metafolin®) en bevat Cognizin®.

Stress Support

Stress Support is een supplement met actief foliumzuur (B11). Foliumzuur draagt bij aan de weerstand tegen stress in spannende tijden en ondersteunt het concentratievermogen, het geheugen en je leerprestaties. Bevat een actieve vorm van B11 (Metafolin®) en Lactium®. Bijvoorbeeld bij presentaties, een examen of spannende ervaringen als vliegen.

Stress B-complex Forte

Stress B-Complex Forte is een hoog gedoseerd B-complex (het bevat vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B11 en B12 in een hogere dosering) met vitamine C voor het zenuwstelsel. Kan helpen in periodes waarin je momenten van stress ervaart. Bijvoorbeeld bij een drukke omgeving, lichamelijke inspanning of geestelijk inspannend werk.

Stress B-complex

Stress B-Complex is een supplement met alle B-vitaminen, waaronder B5, B12, B11 (foliumzuur) en de actieve vorm van vitamine B6. Foliumzuur draagt bij aan je weerstand tegen stress. Vitamine B1, B3, B6, B8 en B12 dragen bij aan je geestelijke veerkracht (bijvoorbeeld veranderingen) en vitamine B5 helpt bij geestelijke spanning. Bijvoorbeeld bij veel drukte in je omgeving en lichamelijke inspanning.

B12-1000 SR

Ontdek B12-1000 SR als aanvulling op je voeding. Dit supplement bevat een krachtige dosering vitamine B12. Vitamine B12 draagt bij aan een heldere geest en is goed bij vermoeidheid en futloosheid. B12-1000 SR zorgt daarnaast voor geleidelijke afgifte (sustained release).

 

Orthiflor Mood

Orthiflor Mood is een unieke probioticaformule met saffraan. Saffraan draagt bij aan de gemoedstoestand en zorgt mede voor ondersteuning van emoties en momenten van stress*. 

*Claim in afwachting van Europese Goedkeuring

Magnesium Bisglycinaat-120

Magnesium Bisglycinaat-120 bestaat uit aminozuurchelaat, een goed verdraagzame vorm van magnesium. Magnesium helpt bij geestelijke spanning, ondersteunt door vermindering van vermoeidheid en helpt bij futloosheid.

Supplementen speciaal voor periodes waarin je momenten van stress ervaart

Vitamine B is een verzamelnaam van 8 verschillende B-vitamines. Vitamine B1, B3, B6, B8 en B12 zijn goed voor de gemoedstoestand en dragen bij aan de geestelijke veerkracht. Je vindt deze vitaminen in volkorenproducten, noten, vlees en vis. Vitamine B5 ondersteunt in stress-situaties. Rundvlees, aardappelen en melk bevat deze B-vitamine. Vitamine B11, te vinden in spinazie, broccoli en eieren, is goed voor gemoedstoestand en draagt bij aan de weerstand in stress-situaties. Uit onderzoek blijkt dat 85% van de Nederlanders onvoldoende groente en fruit eet om tot deze vitamine-inname te komen. Suppletie kan dan helpen. Orthica ontwikkelde Stress Support, Stress B-complex en Stress B-complex Forte specifiek voor deze stress-situaties, ter aanvulling op de gezonde voeding.


Lees meer over vitamine B

Magnesium voor geestelijke veerkracht

Magnesium draagt bij aan een heldere geest en geestelijke veerkracht. Het mineraal zit in verschillende voedingsmiddelen zoals graanproducten, groenten, noten, melkproducten en vlees. Door voldoende van deze voedingsmiddelen te eten krijg je in principe voldoende magnesium binnen. Lukt dit niet, of heb je (tijdelijk) behoefte aan meer magnesium? Dan kun je magnesiumsupplementen slikken om je inname aan te vullen. Magnesium Bisglycinaat is in het bijzonder geschikt voor geestelijke ondersteuning.
 

Bekijk Magnesium Bisglycinaat

Evenwichtig in stress-situaties met hulp van zink

Zink komt in kleine hoeveelheden voor in veel verschillende voedingsmiddelen, zoals vlees, kaas, graanproducten, noten en schaal- en schelpdieren zoals garnalen en mosselen. Zink draagt bij aan een normaal leervermogen, geheugen, concentratie en normale intelligentie. Ook speelt zink een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit. Het is van belang dat je altijd probeert gezond te eten. Wanneer je veel aan je hoofd hebt, kan het lastig zijn om een gezond eetpatroon te omarmen. Je lichaam kan dan behoefte hebben aan extra zink in de vorm van een voedingssupplement.
 

Bekijk Zink

 

Neerslachtige gevoelens? Ontdek Saffraan

Heb je soms een minder vrolijk en minder opgewerkt gevoel? Orthiflor Mood is een unieke probioticaformule met Saffraan, wat een opbeurende invloed heeft. Saffraan ken je wellicht als smaakvol en kostbaar specerij uit het Midden-Oosten. Saffraan draagt bij aan de gemoedstoestand en zorgt mede voor emotionele ondersteuning en momenten van stress.*

*Gezondheidsclaim Saffraan in afwachting van Europese toelating.
 

Orthica ontwikkeld vanuit wetenschappelijke visie door en voor Nederlanders

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt Orthica kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van de laatste wetenschappelijke studies en inzichten. Ons team van specialisten is dagelijks bezig met het samenstellen van unieke producten, die altijd te combineren zijn met andere voedingssupplementen. Ook streven wij ernaar producten af te stemmen op de specifieke behoeftes tijdens de verschillende levensfasen -en levensstijlen. Vol trots kunnen we zeggen dat we in die tijd zijn uitgegroeid tot hét Nederlands kwaliteitsmerk voedingssupplementen.

 

Lees meer

Supplementen nieuws informatie
Pink gradient background

Volg ons @orthica_nl

Orthica_nl

Deze flacons zijn niet nieuw en daar zijn we enorm trots op!🙏 Orthica stapt geleidelijk over op flacons gemaakt van 100% #gerecycled plastic, ook wel #rPET genoemd. Elk gerecycled product wordt weer een nieuw product en zo dragen we bij aan een circulaire-economie.♻️ Heb jij onze nieuwe verpakkingen al gespot in het winkelschap?

Orthica_nl

Ontdek Orthiflor Zwanger! 🤰 De nieuwste probiotica formulering van Orthica met 3 verschillende probioticastammen (3 miljard bacteriën) geschikt om in te nemen tijdens de zwangerschap. Dit product is verpakt in sachets, dus gemakkelijk mee te nemen voor onderweg (handig voor op vakantie)! Geschikt voor vegetariërs.🌱 #linkinbio #orthica #supplementen #gezondheid

Orthica_nl

Op #wereldpeulvruchtendag een ode aan de #peulvrucht! Peulvruchten, zoals bonen, kikkererwten en linzen, mag je gerust vaker opscheppen. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Ook zijn peulen rijk aan vezels, eiwitten, B-vitaminen en sommige mineralen (zoals ijzer en calcium).

#peulvruchten #Orthica #gezondheid #vezels

Orthica_nl

Zo, wil jij het nieuwe jaar fris én vol energie beginnen? Neem een duik in de zee, start met #dryjanuary en maak dagelijks een wandeling. Kan jij, als aanvulling op je gezonde voeding, iets extra's gebruiken? Dan kun je denken aan een magnesiumsupplement, zoals Orthica's Magnesium-400. Magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam en helpt energie vrij te maken uit je voeding. 👇 Lees nu meer! #linkinbio #energie #magnesium #supplementen #orthica #mineralen