vitamine-b

Vitamine B

  • Al 40 jaar jouw specialist
  • Van Nederlandse bodem
  • Bij elke levensfase en leefstijl
  • Geadviseerd door gezondheidsprofessionals
  • Vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

Vitamine B of vitamine B complex is een verzamelnaam voor acht in wateroplosbare vitaminen. Het gaat om de volgende vitaminen: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur) en B12. B-vitaminen komen voor in een breed scala aan voedingsmiddelen zoals granen, groenten en zuivel. Ons lichaam is niet in staat om B-vitaminen goed op te slaan, met uitzondering van vitamine B12. Een teveel van deze vitaminen verlaat dan ook via de urine het lichaam.

Functies van vitamine B

B-vitaminen hebben vele functies in het lichaam. Sommige helpen energie vrij te maken uit de voeding en andere helpen bij vermoeidheid. Daarnaast zijn er B-vitaminen die bijdragen aan hersen- en zenuwfuncties. B-vitaminen werken samen en voor dagelijks onderhoud is een B-complex te prefereren boven enkelvoudige B-vitaminen.

Vitamine B bij Orthica

Uiteraard kun je bij Orthica terecht voor supplementen die vitamine B bevatten. Zo helpt vitamine B1 om energie vrij te maken uit de voeding en is het van belang voor het zenuwstelstel. Vitamine B12 helpt ook om energie vrij te maken uit de voeding, maar helpt daarnaast ook bij vermoeidheid, is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Al onze supplementen worden ontwikkeld naar de laatste wetenschappelijke inzichten en voldoen aan strenge kwaliteits- en zuiverheidseisen.

Aanpassing vorm en dosering vitamine B6 en vitamine B6-bevattende producten

Ons assortiment wordt regelmatig aangepast aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten en de behoeften van onze klanten. Deze inzichten en behoeften hebben er nu toe geleid dat Orthica de vorm en de dosering van vitamine B6 en vitamine B6-bevattende producten heeft gewijzigd.

Alle vitamine B 6-producten:

  • Bevatten nu pyridoxaalfosfaat in plaats van pyridoxineHCL;
  • Voldoen aan de maximale veilige dosering van 25 mg (en vaak veel lager dan die 25 mg), zodat de combinatie van B6-bevattende producten mogelijk blijft zonder het veilige maximum te overschrijden.

Waarom de wijziging van vorm en dosering?

De European Food Safety Authority (EFSA) heeft, na een toename van lichamelijke klachten, de veilige dosering van vitamine B6 vastgesteld op maximaal 25 mg. Daarnaast blijkt uit nader onderzoek van de Universiteit van Maastricht naar de oorzaak van deze lichamelijke klachten dat mensen die gevoelig zijn voor de ontwikkeling van een te hoog vitamine B6- gehalte, beter de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fosfaat (pyridoxaalfosfaat) in plaats van pyridoxineHCL kunnen gebruiken.