Filteren
Zwanger en baby
 • Al 30 jaar jouw specialist
 • Van Nederlandse bodem
 • Bij elke levensfase en leefstijl
 • Geadviseerd door gezondheidsprofessionals
 • Vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

Zwanger en Baby

De zwangerschap is een bijzondere periode die speciale aandacht vraagt. Voor jezelf en voor je baby! Tijdens de zwangerschap, maar ook al voorafgaand aan de zwangerschap is een optimale (voedings)conditie belangrijk. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling op de voeding zijn bij een kinderwens en rondom de zwangerschap. Prena Fem van Orthica is bijvoorbeeld een multi speciaal voor vrouwen met een zwangerschapswens, voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die borstvoeding geven.

Aanvulling op de voeding bij kinderwens

Een optimale (voedings)conditie komt de kans om zwanger te worden ten goede en draagt bij aan een gezonde zwangerschap. Eet daarom gevarieerd, slaap voldoende en vergeet vooral niet te ontspannen. Begin tenminste 1 maand voor de zwangerschap met extra foliumzuurinname van 400 mcg per dag. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de weerstand tegen stress. Wist je dat gezonde en gevarieerde voeding bij mannen ook de spermakwaliteit ten goede kan komen? Seleen draagt bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen en zink is goed voor de vruchtbaarheid van de man.

Een zwangerschap spreekt de reserves aan

Een zwangerschap vraagt veel van het lichaam en spreekt de reserves van het lichaam aan1. Goede voeding is natuurlijk van belang voor een gezonde ontwikkeling van het ongeboren kindje, maar vergeet ook jezelf niet. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, waardoor een verhoogde behoefte aan een aantal voedingsstoffen ontstaat, zoals vitamine D en foliumzuur. Voldoende calcium en magnesium zijn van belang voor een normale spierwerking, bijvoorbeeld in de benen.

Voor de ongeboren baby

Bij een gezonde ontwikkeling van de baby spelen verschillende nutriënten een rol. Baby’s hebben veel energie en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Calcium, magnesium en zink zijn bijvoorbeeld mineralen die belangrijk zijn bij weefselgroei- en ontwikkeling, en foliumzuur draagt bij tot de groei van het ongeboren kind. Indien de moeder 200 mg vetzuur DHA bovenop de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 mg DHA/EPA inneemt, draagt dit bij aan de hersenontwikkeling van de ongeboren baby. Voor een goede ontwikkeling van de botten en ondersteuning van het immuunsysteem is vitamine D belangrijk. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling zijn op jouw voeding tijdens de zwangerschap.

1. Picciano, M. F. (2003). Pregnancy and lactation: physiological adjustments, nutritional requirements and the role of dietary supplements. The Journal of nutrition, 133(6), 1997S-2002S.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. D-25 oliedruppels
  D-25 oliedruppels

  Vitamine D3 in druppelvorm ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor sterke botten. Makkelijk te doseren en gemakkelijk in te nemen. Neutraal van smaak.

 2. Dino D Druppels
  Dino D Druppels

  Vitamine D druppels voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Bevat 10mcg vitamine D. Neutraal van smaak. Gemakkelijk te doseren en gemakkelijk in te nemen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren