Zwanger en Baby
Zwanger en baby
 • Al 30 jaar jouw specialist
 • Van Nederlandse bodem
 • Bij elke levensfase en leefstijl
 • Geadviseerd door gezondheidsprofessionals
 • Vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

Zwanger en Baby

De zwangerschap is een bijzondere periode die speciale aandacht vraagt. Voor jezelf en voor je baby! Tijdens de zwangerschap, maar ook al voorafgaand aan de zwangerschap is een optimale (voedings)conditie belangrijk. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling op de voeding zijn bij een kinderwens en rondom de zwangerschap. Prena Fem van Orthica is bijvoorbeeld een multi speciaal voor vrouwen met een zwangerschapswens, voor zwangere vrouwen en voor vrouwen die borstvoeding geven.

Aanvulling op de voeding bij kinderwens

Een optimale (voedings)conditie komt de kans om zwanger te worden ten goede en draagt bij aan een gezonde zwangerschap. Eet daarom gevarieerd, slaap voldoende en vergeet vooral niet te ontspannen. Begin tenminste 1 maand voor de zwangerschap met extra foliumzuurinname van 400 mcg per dag. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei tijdens de zwangerschap, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan de weerstand tegen stress. Wist je dat gezonde en gevarieerde voeding bij mannen ook de spermakwaliteit ten goede kan komen? Seleen draagt bij aan de beweeglijkheid van de zaadcellen en zink is goed voor de vruchtbaarheid van de man.

Een zwangerschap spreekt de reserves aan

Een zwangerschap vraagt veel van het lichaam en spreekt de reserves van het lichaam aan1. Goede voeding is natuurlijk van belang voor een gezonde ontwikkeling van het ongeboren kindje, maar vergeet ook jezelf niet. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam, waardoor een verhoogde behoefte aan een aantal voedingsstoffen ontstaat, zoals vitamine D en foliumzuur. Voldoende calcium en magnesium zijn van belang voor een normale spierwerking, bijvoorbeeld in de benen.

Voor de ongeboren baby

Bij een gezonde ontwikkeling van de baby spelen verschillende nutriënten een rol. Baby’s hebben veel energie en voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Calcium, magnesium en zink zijn bijvoorbeeld mineralen die belangrijk zijn bij weefselgroei- en ontwikkeling, en foliumzuur draagt bij tot de groei van het ongeboren kind. Indien de moeder 200 mg vetzuur DHA bovenop de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 mg DHA/EPA inneemt, draagt dit bij aan de hersenontwikkeling van de ongeboren baby. Voor een goede ontwikkeling van de botten en ondersteuning van het immuunsysteem is vitamine D belangrijk. Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling zijn op jouw voeding tijdens de zwangerschap.

1. Picciano, M. F. (2003). Pregnancy and lactation: physiological adjustments, nutritional requirements and the role of dietary supplements. The Journal of nutrition, 133(6), 1997S-2002S.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
 1. Acid Free C-1000 SR
  Acid Free C-1000 SR

  Acid Free C-1000 SR bevat Ester-C, een niet-zure vorm van vitamine C. Mild voor maag en darmen, met gereguleerde afgifte.

 2. D-25
  D-25

  Vitamine D3 in kleine gemakkelijk in te slikken tabletjes. Bevat per tabletje 25mcg vitamine D3 ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor sterke botten.

 3. D-25 oliedruppels
  D-25 oliedruppels

  Vitamine D3 in druppelvorm ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor sterke botten. Makkelijk te doseren en gemakkelijk in te nemen. Neutraal van smaak.

 4. Fish EPA Max
  Fish EPA Max

  Onze voeding bevat niet altijd voldoende omega-3-vetzuren. De Gezondheidsraad beveelt per dag 200 mg visvetzuren (EPA en DHA) aan, dat gelijk staat aan 1x per week een portie vis. Bij voorkeur vette vis. Fish EPA Max bevat een hoge dosering EPA en DHA per capsule die gunstig is voor het hart. De EnteriCare capsule die de visolie omhult valt pas in de darmen uiteen. Hierdoor rispt Fish EPA Max niet op. Visolie in deze capsules is te herkennen aan het EnteriCare logo. Door vervuiling van de zee kan vis verontreinigd zijn met stoffen zoals dioxines en zware metalen. Orthica visolie is extra gezuiverd en voldoet ruimschoots aan de strenge eisen van de Warenwet. Goed te combineren met elke Multi.

 5. Foliumzuur-800
  Foliumzuur-800

  Krachtige dosering foliumzuur. Bedoeld als foliumzuursuppletie voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd die zwanger willen worden. Bevat ook vitamine B12.

 6. Magnesium-400
  Magnesium-400

  Magnesiumsupplement met 400 mg magnesium. Bevat ook selenium, calcium en zink. Ter ondersteuning van je botten, spieren, zenuwstelsel en je weerstand.

 7. Orthifiber
  Orthifiber

  Voedingssupplement op basis van kruiden en planten. Bevat psylliumzaad, appelpectine, gemberwortel- en artisjok-extract en iepenschors. Bevat gelatine.

 8. Orthiflor Fem
  Orthiflor Fem

  Orthiflor Fem bevat probiotica voor de vrouw met 4 bacteriestammen. Kan tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Ook geschikt voor vegetariërs.

 9. Prena Fem
  Prena Fem

  Prena Fem is een complete multivitamine voor vrouwen met een zwangerschapswens, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Bevat vitamine D en foliumzuur.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren