Alleskunner magnesium voor energie, ontspanning en zenuwstelsel

Ontdek welke magnesium het best bij jou past op deze pagina.

Ontdek ons assortiment
Blue arrow

Functies: waar is magnesium goed voor?

 

Jouw lichaam heeft magnesium nodig voor allerlei vitale functies, zoals het omzetten van voeding in energie. Andere belangrijke functies van magnesium zijn:

  • Magnesium draagt bij aan het behoud van sterke botten
  • Magnesium is goed voor het geheugen, concentratie en leerprestatie
  • Magnesium is goed voor de spieren
  • Magnesium bevordert de energiestofwisseling
  • Magnesium helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
  • Magnesium draagt bij aan de geestelijke veerkracht
  • Magnesium draagt bij aan een sterk gebit
  • Magnesium draagt bij aan het proces van celvernieuwing
  • Magnesium is goed voor het zenuwstelsel

 

Leer meer over de voordelen van magnesium

 

Magnesium Plus

Magnesium Plus met Ashwagandha voor een optimale ondersteuning van lichaam en geest. Magnesium is ondersteunend bij geestelijke inspanning, vermoeidheid, futloosheid en voor geestelijke veerkracht. Ashwagandha draagt bij aan geestelijke ontspanning*.

*Claim in afwachting van Europese toelating

 

Magnesium Bisglycinaat-120

Magnesiumbisglycinaat is een aminozuurchelaat, wat betekent dat het een goed verdraagzame vorm van magnesium is. Goed wanneer andere formules waar magnesium in zit niet goed opgenomen of verdragen worden.

Magnesium-400

Magnesium-400 is een hoge magnesiumdosering, goed voor spieren en zenuwstelsel. Met name geschikt voor mensen met een hogere behoefte, zoals sporters en zwangere vrouwen.

Magnesiumcitraat-125

Magnesiumcitraat-125 is goed verdraagbaar en wordt goed in het lichaam opgenomen. Magnesium draagt bij aan sterke botten en is goed voor spieren. Magnesiumcitraat speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening. Bijvoorbeeld geschikt voor ouderen of bij mindere opname door medicatiegebruik.

Magnesiumcitraat-200

Magnesiumcitraat-200 is goed verdraagbare, relatief hogere dosering magnesiumcitraat. Magnesium draagt bij aan sterke botten en is goed voor spieren. Magnesiumcitraat speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening. Bijvoorbeeld geschikt voor ouderen of bij mindere opname door medicatiegebruik.

Magnesium-55

Magnesium-55 bevat magnesiumcitraat aangevuld met vitamine B1, B2, B3, B5 & B11 wat belangrijk is voor de energiestofwisseling. Daarnaast zijn het kleinere tabletten met een dosering van 55 mg magnesium wat de tabletten eenvoudiger maakt om te slikken. Geschikt voor bijvoorbeeld ouderen, kinderen of bij de behoefte aan magnesium in combinatie met behoefte aan ondersteuning van beschikbare energie in het lichaam.

Hoeveel magnesium heb je dagelijks nodig?

 

Om gezond te blijven, zou de gemiddelde volwassen man 350 milligram (mg) magnesium per dag moeten consumeren. Voor de gemiddelde volwassen vrouw wordt 300 mg magnesium aanbevolen.

*Kinderen hebben aanzienlijk minder nodig. Als richtlijn geldt: kinderen van 4 en 5 jaar 120 mg magnesium, kinderen van 6-8 jaar 200 mg en kinderen van 9-13 jaar 280 mg. Bij meisjes geldt die behoefte totdat zij 18 jaar zijn. Jongens hebben echter vanaf 14 jaar net zoveel nodig als een volwassen man.

 

Bekijk het assortiment

 

Het belang van magnesium

 

Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, daarom is het belangrijk dat je dagelijks de juiste hoeveelheid binnenkrijgt. Magnesium komt met name voor in groene groenten, maar ook in peulvruchten, fruit, noten, zaden, cacao (pure chocolade), granen en zuivel. Een gezond en gevarieerd eetpatroon is van belang wil je voldoende magnesium binnenkrijgen, maar dat is niet altijd even makkelijk. Wist je bijvoorbeeld dat - volgens een onderzoek van het RIVM - meer dan 85% van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente eet? Als aanvulling op je eetpatroon kan een magnesiumsupplement een fijne optie zijn.

 

Lees meer over de voordelen van magnesium

 

Orthica ontwikkeld vanuit wetenschappelijke visie door en voor Nederlanders

 

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt Orthica kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van de laatste wetenschappelijke studies en inzichten. Ons team van specialisten is dagelijks bezig met het samenstellen van unieke producten, die altijd te combineren zijn met andere voedingssupplementen. Ook streven wij ernaar producten af te stemmen op de specifieke behoeftes tijdens de verschillende levensfasen -en levensstijlen. Vol trots kunnen we zeggen dat we in die tijd zijn uitgegroeid tot hét Nederlandse kwaliteitsmerk voedingssupplementen.

 

Lees meer

Supplementen nieuws informatie
Pink gradient background

Orthica_nl

Deze flacons zijn niet nieuw en daar zijn we enorm trots op!🙏 Orthica stapt geleidelijk over op flacons gemaakt van 100% #gerecycled plastic, ook wel #rPET genoemd. Elk gerecycled product wordt weer een nieuw product en zo dragen we bij aan een circulaire-economie.♻️ Heb jij onze nieuwe verpakkingen al gespot in het winkelschap?

Orthica_nl

Ontdek Orthiflor Zwanger! 🤰 De nieuwste probiotica formulering van Orthica met 3 verschillende probioticastammen (3 miljard bacteriën) geschikt om in te nemen tijdens de zwangerschap. Dit product is verpakt in sachets, dus gemakkelijk mee te nemen voor onderweg (handig voor op vakantie)! Geschikt voor vegetariërs.🌱 #linkinbio #orthica #supplementen #gezondheid

Orthica_nl

Op #wereldpeulvruchtendag een ode aan de #peulvrucht! Peulvruchten, zoals bonen, kikkererwten en linzen, mag je gerust vaker opscheppen. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Ook zijn peulen rijk aan vezels, eiwitten, B-vitaminen en sommige mineralen (zoals ijzer en calcium).

#peulvruchten #Orthica #gezondheid #vezels

Orthica_nl

Zo, wil jij het nieuwe jaar fris én vol energie beginnen? Neem een duik in de zee, start met #dryjanuary en maak dagelijks een wandeling. Kan jij, als aanvulling op je gezonde voeding, iets extra's gebruiken? Dan kun je denken aan een magnesiumsupplement, zoals Orthica's Magnesium-400. Magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam en helpt energie vrij te maken uit je voeding. 👇 Lees nu meer! #linkinbio #energie #magnesium #supplementen #orthica #mineralen