Samen fit de winter door

Ontdek hoe jij je veerkracht kan ondersteunen.

Bekijk het assortiment
Blue arrow

Voel je veerkrachtig!

Veerkracht is het vermogen om tegenslagen te doorstaan, maar ook de capaciteit om te herstellen. Het is de brandstof voor het lichaam en de geest om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en het hoofd bieden aan de eisen van het moderne leven. Er zijn twee verschillende soorten veerkracht te onderscheiden: fysieke en geestelijke veerkracht. Verder op deze pagina kom je meer te weten over geestelijke veerkracht, maar nu eerst: fysieke veerkracht.

Fysieke veerkracht verwijst naar het vermogen van ons lichaam om gezond te blijven en te herstellen van fysieke uitdagingen. Denk hierbij aan het hebben van een sterk immuunsysteem, een goede conditie om actief te blijven en snel te herstellen na blessures of operaties.

Het gevoel van veerkracht begint van binnenuit. Je kunt je fysiek veerkrachtig voelen door te zorgen voor een goede weerstand. Voeding en nutriënten die je hierbij binnenkrijgt spelen een centrale rol in de opbouw van je weerstand. Je kan de weerstand ondersteunen door te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen, zoals: 

 • Vitamine A
 • Vitamine B6, B11, B12
 • Vitamine C
 • Vitamine D
 • Zink

Wil je meer weten over hoe je je weerstand kan ondersteunen? Lees dan onze blog waar meer uitleg wordt gegeven over de vitamines.

 

Lees  meer over vitamines 


Multi Gummies

Weerstand Gummies

Vitamine D-25

Tri Zink-25

Dino Weerstand Gummies

Dino Multi Gummies

Weerstand Multi

Geestelijke veerkracht

Naast fysieke veerkracht is ook geestelijke veerkracht erg belangrijk. Dit verwijst naar het vermogen om met stress, tegenslagen, en uitdagende situaties in het leven om te gaan, waardoor we onze mentale gezondheid en welzijn positief kunnen blijven bevorderen. Geestelijke veerkracht is nauw verbonden met voedingsstoffen en voeding, omdat wat we binnenkrijgen direct invloed kan hebben op onze mentale gezondheid en welzijn. Hier zijn enkele manieren waarop voedingsstoffen bijdragen aan geestelijke veerkracht:

 • Vitamine C is gunstig voor een goede geestelijke balans
 • B3, B5, B6, B8 (biotine), B12 dragen bij aan de geestelijke veerkracht

 

Bekijk het assortiment ontspannen en welzijn  

Wat kan je nog meer doen om je weerstand op peil te houden?

Een gezonde leefstijl is de sleutel tot het behouden van een goede weerstand. Dit omvat meer dan alleen je voeding. Denk aan de volgende 5 leefstijl factoren die naast voeding bijdragen aan een optimale weerstand:

 • Drink voldoende water zodat je gehydrateerd blijft
 • Slaap genoeg (voor de meeste personen is 7-9 uur voldoende)
 • Probeer stress te minimaliseren
 • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
 • Vermijd roken en overmatig alcoholgebruik

Wil je meer weten over hoe jij je weerstand kan ondersteunen met leefstijl? Lees verder in onze blog! 

Meer informatie 

Ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke visie

Orthica ontwikkelt al 40 jaar kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van de laatste wetenschappelijke studies en inzichten. Dagelijks stellen de specialisten van het Orthica team unieke producten samen. Vol trots kunnen we zeggen dat we zijn uitgegroeid tot hét Nederlandse kwaliteitsmerk voedingssupplementen. 


 

Lees meer over onze historie

Supplementen nieuws informatie
Pink gradient background

Orthica_nl

Vitamine C en Zink helpen bij de verzorging van de huid van binnenuit. Vitamine C helpt bij de vorming van collageen voor een stevige huid, terwijl zink het herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Let er dus op dat je genoeg van deze nutriënten binnenkrijgt uit je voeding. Mogelijk lukt dit niet altijd voldoende: Orthica Orthiflor Skin kan jou hierbij ondersteunen. Naast vitamine C en zink bevat dit product ook vier bacteriestammen (probiotica).

€39,95 voor 30 handige stickpacks.

Orthica_nl

Ontdek Orthiflor Zwanger! 🤰 De nieuwste probiotica formulering van Orthica met 3 verschillende probioticastammen (3 miljard bacteriën) geschikt om in te nemen tijdens de zwangerschap. Dit product is verpakt in sachets, dus gemakkelijk mee te nemen voor onderweg (handig voor op vakantie)! Geschikt voor vegetariërs.🌱

 #linkinbio  #orthica  #supplements  #health

Orthica_nl

Magnesium has been voted the supplement of 2023! Understandable, because magnesium supports many processes in our body, including muscles, bones and energy levels. Discover all Orthica magnesium products, or read more about magnesium at www.orthica.nl!

#orthica #magnesium #supplements #supplementoftheyear