Jouw extra steuntje in de rug

Ontdek welke supplementen jou kunnen helpen in je actieve levensstijl en je te ondersteunen alles uit je dag te halen.

Bekijk assortiment
Blue arrow

Optimaliseer je gezondheid en prestaties met de juiste voedingsstoffen en supplementen

Een actieve levensstijl vergt veel energie. Naast een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging kunnen voedingssupplementen waardevolle ondersteuning bieden. Zo is Magnesium belangrijk voor spierfunctie en vermindering van vermoeidheid. Vitamine B-complex speelt een belangrijke rol bij energieproductie en zenuwstelselondersteuning. Vitamine D helpt bij het behoud van sterke botten en een gezond immuunsysteem.

Voedingsmiddelen zoals noten, zaden, bladgroenten en avocado's zijn rijk aan magnesium. Vitamine B-complex is te vinden in volkoren granen, peulvruchten, zuivel, vlees en vis. Vette vis, eieren en champignons zijn goede bronnen van vitamine D. Een multivitamine kan een handige aanvulling zijn op een gezond dieet, omdat het een combinatie van vitamines en mineralen bevat die de algehele gezondheid ondersteunen.

Supplementen zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd dieet, maar kunnen nuttig zijn bij het handhaven van een actieve levensstijl. Op deze pagina lees je meer over de voordelen van specifieke nutriënten en hoe ze bijdragen aan het leven van een actieveling als jij.

Magnesium-400

Magnesium-400 is een hoge magnesiumdosering, goed voor spieren en zenuwstelsel. Met name geschikt voor mensen met een hogere behoefte, zoals sporters en zwangere vrouwen.

Magnesiumcitraat-200

Magnesiumcitraat-200 is goed verdraagbare, relatief hogere dosering magnesiumcitraat. Magnesium draagt bij aan sterke botten en is goed voor spieren. Magnesiumcitraat speelt een belangrijke rol bij de energievoorziening. Bijvoorbeeld geschikt voor ouderen of bij mindere opname door medicatiegebruik.

Bot Complex

Ontdek Bot Complex, een uitgebreide formule met calcium, D3, K2 en silica uit bamboe, die essentieel zijn voor het behoud van sterke botten. Ideaal als aanvulling voor mensen met een voedingspatroon met weinig calcium, 50-plussers en vrouwen tijdens de overgangsjaren.

Multi Energie

Ontdek Multi Energie, een complete aanvulling die jouw energieniveau ondersteunt. Met actieve B-vitaminen voor energie, vloeibare mini softgels voor gemakkelijk slikken en ondersteuning bij vermoeidheid en geestelijke inspanning.

B12 1000 SR

Ontdek B12-1000 SR, een krachtige vitamine B12-supplement met een dosering van 1000 mcg. Het ondersteunt het immuunsysteem, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel, terwijl het helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding. De tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en vrij van dierlijke ingrediënten.

Vitamine D

Ontdek Vitamine D. Binnen ons assortiment kun je de juiste hoeveelheid kiezen op basis van jouw individuele behoeften. 25 mcg voor dagelijks aanvulling, 50 mcg bij een verhoogde behoefte, bijvoorbeeld bij beperkte blootstelling aan zonlicht en 75 mcg voor specifieke situaties, bijvoorbeeld bij een aanzienlijk tekort of onder begeleiding van een professional

 

Magnesium Plus

Magnesium Plus met Ashwagandha voor een optimale ondersteuning van lichaam en geest. Magnesium is ondersteunend bij geestelijke inspanning, vermoeidheid, futloosheid en voor geestelijke veerkracht. Ashwagandha draagt bij aan geestelijke ontspanning*.

*Claim in afwachting van Europese toelating

Stress B-Complex

Stress B-complex is een supplement met alle B-vitaminen, waaronder B5, B12, foliumzuur en de actieve vorm van vitamine B6. De B-vitaminen zijn variabel gedoseerd. Bevat als extra ook 75 mg vitamine C.

Vitamine C-1000 SR

C-1000 SR bevat per tablet 1000 mg vitamine C en bioflavonoïden. Met gereguleerde afgifte (SR) voor langere tijd beschikbaar in het lichaam. Helpt moeheid te verminderen en draagt bij aan een heldere geest.

Magnesium bij lichamelijke inspanning

Magnesium is een essentieel mineraal voor mensen met een actieve levensstijl. Het speelt een cruciale rol bij spiercontractie, energieproductie en het herstel na lichamelijke inspanning. Er zijn verschillende vormen van magnesium beschikbaar, zoals magnesiumcitraat en magnesiumglycinaat, die goed opneembaar zijn voor het lichaam. Voedingsmiddelen zoals donkere bladgroenten, noten, zaden en volkoren granen zijn goede bronnen van magnesium. Magnesiumsupplementen kunnen helpen bij het bevorderen van spierherstel, het verminderen van vermoeidheid en het ondersteunen van een gezond energieniveau. Een aanbevolen dosering voor een actieve levensstijl ligt doorgaans tussen 300 en 400 mg per dag.

Lees meer over magnesium

Soorten vitamine B ter ondersteuning van je natuurlijke energie

Verschillende B-vitaminen zijn van groot belang voor mensen met een actieve levensstijl. Ze spelen een essentiële rol bij de energiestofwisseling, het zenuwstelsel en de opbouw van rode bloedcellen. Voedingsmiddelen zoals volkoren granen, vlees, gevogelte, vis, eieren en zuivelproducten bevatten verschillende B-vitaminen. Het aanvullen met een B-complex supplement kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid, het verbeteren van de energieproductie en het ondersteunen van het zenuwstelsel. Een algemene dosering voor een actieve levensstijl is meestal 50 mg tot 100 mg van een B-complex supplement per dag.

  • Vitamine B1 (thiamine): 1,1-1,2 mg voor volwassen mannen en 0,8-1,1 mg voor volwassen vrouwen.
  • Vitamine B2 (riboflavine): 1,3-1,6 mg voor volwassen mannen en 1,1-1,3 mg voor volwassen vrouwen.
  • Vitamine B6 (pyridoxine): 1,4-1,7 mg voor volwassen mannen en 1,2-1,5 mg voor volwassen vrouwen.
  • Vitamine B12 (cobalamine): 2,4 mcg voor zowel volwassen mannen als vrouwen.
     

Bekijk het vitamine-B assortiment

Vitamine D ter ondersteuning van gezonde spieren en botten

Vitamine D speelt een cruciale rol bij een actieve levensstijl. Het bevordert de opname van calcium, ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan gezonde spieren. De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht, maar het komt ook voor in vette vis, eieren en verrijkte voedingsmiddelen. Suppletie met vitamine D kan nodig zijn, vooral in gebieden met weinig zonlicht of tijdens de wintermaanden. Een aanbevolen dosering voor een actieve levensstijl ligt meestal tussen 25 en 50 microgram per dag.
 

Bekijk het vitamine-D assortiment

Onze multivitamine voor energie

Een multivitamine kan een handige aanvulling zijn voor mensen met een actieve levensstijl. Het bevat een breed scala aan vitamines en mineralen die nodig zijn voor een optimale gezondheid en energieniveau. Een multivitamine kan helpen bij het aanvullen van mogelijke tekorten als gevolg van intensieve lichamelijke activiteit en een drukke levensstijl. Het kan bijdragen aan een algehele gezondheid, het immuunsysteem ondersteunen en zorgen voor een gezonde energieproductie. Wij hebben een multivitamine ontwikkeld wat speciaal gericht is op iedereen met een bovengemiddeld actieve levensstijl. Multi Energie bevat actieve B-vitaminen die bijdragen aan het verhogen van je energieniveau en vermoeidheid helpen verminderen. Deze complete formule bevat tevens visolie en is speciaal ontworpen om je ook mentaal te ondersteunen bij geestelijke inspanning. Met de mini softgels is het innemen gemakkelijk en de actieve vormen van B-vitaminen zorgen voor een optimale opname in het lichaam.
 

Bekijk Multi Energie

Orthica ontwikkeld vanuit wetenschappelijke visie door en voor Nederlanders

Wij bij Orthica hebben ons de afgelopen 40 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige producten op basis van wetenschappelijke inzichten. Ons team van experts streeft ernaar om unieke supplementen samen te stellen die aanvullend zijn op andere voedingssupplementen. Bovendien houden we rekening met de specifieke behoeften die gepaard gaan met verschillende levensfasen en levensstijlen. We zijn er trots op dat we in deze periode zijn uitgegroeid tot het toonaangevende merk voor kwalitatieve voedingssupplementen in Nederland. Onze producten zijn altijd gericht op de optimale dagelijkse hoeveelheid (ODH) met een breed assortiment om deze ODH beschikbaar te stellen ongeacht je levensfase of levensstijl. Ook bevatten onze producten zo min mogelijk hulpstoffen en zijn GMO-vrij.
 

Lees meer over ons verhaal

Supplementen nieuws informatie
Pink gradient background

Orthica_nl

Deze flacons zijn niet nieuw en daar zijn we enorm trots op!🙏 Orthica stapt geleidelijk over op flacons gemaakt van 100% #gerecycled plastic, ook wel #rPET genoemd. Elk gerecycled product wordt weer een nieuw product en zo dragen we bij aan een circulaire-economie.♻️ Heb jij onze nieuwe verpakkingen al gespot in het winkelschap?

Orthica_nl

Ontdek Orthiflor Zwanger! 🤰 De nieuwste probiotica formulering van Orthica met 3 verschillende probioticastammen (3 miljard bacteriën) geschikt om in te nemen tijdens de zwangerschap. Dit product is verpakt in sachets, dus gemakkelijk mee te nemen voor onderweg (handig voor op vakantie)! Geschikt voor vegetariërs.🌱 #linkinbio #orthica #supplementen #gezondheid

Orthica_nl

Op #wereldpeulvruchtendag een ode aan de #peulvrucht! Peulvruchten, zoals bonen, kikkererwten en linzen, mag je gerust vaker opscheppen. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Ook zijn peulen rijk aan vezels, eiwitten, B-vitaminen en sommige mineralen (zoals ijzer en calcium).

#peulvruchten #Orthica #gezondheid #vezels

Orthica_nl

Zo, wil jij het nieuwe jaar fris én vol energie beginnen? Neem een duik in de zee, start met #dryjanuary en maak dagelijks een wandeling. Kan jij, als aanvulling op je gezonde voeding, iets extra's gebruiken? Dan kun je denken aan een magnesiumsupplement, zoals Orthica's Magnesium-400. Magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam en helpt energie vrij te maken uit je voeding. 👇 Lees nu meer! #linkinbio #energie #magnesium #supplementen #orthica #mineralen