Filteren
Selectie verfijnen
Speciale wensen
 1. Bij zwangerschaps (wens) en borstvoeding
 2. Veganistisch
 3. Vegetarisch
Adviesleeftijd

Weerstand

energie en weerstand

Jouw weerstand (of: immuunsysteem) vormt elke dag de natuurlijke verdediging van jouw lichaam, ook in koude, natte en donkere dagen. Dat begint met een gezonde leefstijl, voldoende (nacht)rust en mentale en fysieke ontspanning. Een gezond eet- en drinkpatroon voorziet je lichaam van essentiële voedingsstoffen. Het kan zijn dat je soms onvoldoende van die voedingsstoffen binnenkrijgt. Dán kun je je weerstand ondersteunen en op peil houden met supplementen met vitaminen B6, B11 (foliumzuur), B12, A, C, D en de mineralen zink, ijzer en selenium.Lees verder ...
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Weerstand Multi
  Weerstand Multi
  Weerstand Multi is een multivitamine-supplement dat kan dienen als nuttige aanvulling op een gezonde voeding en levensstijl. De tabletten bevatten vitamine C en vitamine D ter ondersteuning van de weerstand, en daarnaast ook vlierbes- en echinacea-extract. Het supplement helpt bij het vrijmaken van je natuurlijke energie2, en kan bijdragen aan vermindering van moeheid en vermoeidheid3.

  1Vitamine A, B6, B11, B12, C, D, zink, ijzer, koper en selenium

  2B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C en ijzer, jodium, koper, mangaan

  3Foliumzuur, ijzer, niacine, vitamine B2, B5, B6 , B12 en vitamine C
 2. D-25
  D-25

  Basisaanvulling vitamine D. In kleine, gemakkelijk in te nemen tabletjes. Bevat per tablet 25 mcg vitamine D3 (cholecalciferol) als aanvulling op de dagelijkse voeding. Helpt je vitamine D3 op peil te houden, ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het behoud van sterke botten.

 3. Zink zuigtabletten
  Zink zuigtabletten
  Onze Zink zuigtabletten bevatten organisch gebonden zink (4 mg per tablet). Ook bevatten ze vitamine C: net als zink heeft dit nutriënt een positieve invloed op het immuunsysteem. Het bevat tevens propolis. Spaart het gebit door gebruik van xylitol en zuurvrije vitamine C. Met honing en citroen voor een aangename smaak. Dit zink voedingssupplement is goed te combineren met onze Weerstand Multi. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
 4. C-1000
  C-1000

  Vitamine C-1000 bevat per tablet 1000 mg vitamine C en 25 mg citrusfruitextract met 60% bioflavonoïden en 5 mg rutine.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Meer producten voor jou
Veelgestelde vragen, handig bij elkaar!
Wanneer kies ik welk vitamine C-supplement?

Vitamine C-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

Wanneer kies ik welk vitamine D-supplement?

Vitamine D-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

Hoe helpt zink mijn immuunsysteem?

Zinksupplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

Welke vitamine D-dagdosering moet ik aanhouden?

De ADH - de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid - staat voor de minimale dosering van vitamine D per dag. Dat is in ieder geval 10 microgram per dag. Sommige mensen kunnen een hogere behoefte aan vitamine D hebben: welke (maximale) dagdosering dan passend is, kan per persoon verschillen.

Wanneer kies ik welk multivitamine-supplement?

Multivitamine-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Een multivitamine-supplement behoort tot de zogenaamde basissuppletie. Hiermee worden voedingssupplementen bedoeld die je dagelijks kunt innemen als aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding.

Is magnesium goed voor je gemoedstoestand?

Het korte antwoord op deze vraag is: ja. Magnesium draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid, is goed voor de gemoedstoestand en is gunstig voor een goede geestelijke balans. In drukke periodes kan magnesium je lichaam ondersteunen. Ook voldoende ontspanning, bewegen en goed slapen zijn in zo’n drukke periode natuurlijk belangrijk.

Meer vragen over weerstand Alle veelgestelde vragen

Hoe ondersteun ik zelf mijn immuunsysteem?

Een gezonde leefstijl en gezonde voeding met voldoende groente en fruit vormen de basis voor een goede weerstand. Ons lichaam kan zelf, op enkele uitzonderingen na, geen vitaminen en mineralen aanmaken. We moeten ze via onze voeding binnenkrijgen. Een gezonde, gevarieerde voeding bevat verschillende stoffen die de weerstand kunnen ondersteunen: vitaminen A, B6, B11 (foliumzuur), B12, C, D en de mineralen zink, ijzer en selenium. Van deze vitaminen en mineralen weten we dat ze het immuunsysteem kunnen ondersteunen, omdat hiervoor aanwijzingen zijn vanuit de wetenschap.

Naast voeding is ook bewegen belangrijk voor je weerstand. Denk aan het maken van een wandeling of het beoefenen van een sport die je leuk vindt. En als je buiten beweegt, krijgt je lichaam ook nog eens de mogelijkheid vitamine D aan te maken onder invloed van UV-licht uit zonnestralen. En vergeet ook je mentale gezondheid niet. Stresssituaties, neerslachtige gevoelens en vermoeidheid kunnen een invloed op je weerstand hebben. Zorg dus dat je, naast gezond eten en bewegen, ook leuke dingen doet en voldoende ontspant.

Maar ook als jij goed voor jezelf probeert te zorgen, kan het zijn dat je soms niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Misschien eet je onregelmatig, heb je weleens stress, gebruik je medicatie, rook je, ben je bezig met afvallen of sport je intensief. Dan is het nog belangrijker om op je voeding te letten. Voedingssupplementen kunnen dan een nuttige aanvulling zijn.

Ontdek welke supplementen jouw weerstand kunnen helpen

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar de eetgewoonten van Nederlanders (2012-2016) blijkt dat het Nederlandse voedingspatroon de laatste jaren voorzichtige verbeteringen vertoont. We consumeren bijvoorbeeld minder vlees en suikerhoudende dranken. Maar er is nog veel progressie mogelijk: de meeste Nederlanders houden zich nog niet voldoende aan de Richtlijnen goede voeding.

Welke supplementen kun jij als aanvulling op een gezonde voeding en leefstijl gebruiken? Je hebt vast wel eens gehoord over hoe vitamine C en D de weerstand mede kunnen ondersteunen, maar ken je de positieve eigenschappen van zink op je afweer ook? En naast een multivitamine als basisaanvulling op een gezonde voeding, zijn er ook speciale formules voor de weerstand. Ontdek voor jezelf of je gezinsleden welke Orthica-supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van de weerstand.

Veelgekozen supplementen ter ondersteuning van het immuunsysteem zijn onder meer onze Weerstand Multi, Vegan D3 Oliedruppels, C-1000 en de Zink zuigtabletten.

Persoonlijke aandacht voor jou, voor een goede keuze

Orthica-adviseurs en onze partners staan elke dag voor je klaar, door heel Nederland. Orthica hecht veel belang aan persoonlijk advies en het jou zo goed mogelijk informeren. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen die je kunnen helpen als je jouw immuunsysteem wilt ondersteunen en dus je weerstand op peil wilt houden. Heel fijn om te weten: alle voedingssupplementen van Orthica zijn ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke visie. Ga naar onze productpagina’s, daar vertellen we je graag meer!

KAG-nr: 431-0820-3281

Terug naar boven ...