Speciaal voor weerstand

Weerstand

Jouw weerstand (of: immuunsysteem) vormt elke dag de natuurlijke verdediging van jouw lichaam, ook in koude, natte en donkere dagen. Dat begint met een gezonde leefstijl, voldoende (nacht)rust en mentale en fysieke ontspanning. Een gezond eet- en drinkpatroon voorziet je lichaam van essentiële voedingsstoffen. Het kan zijn dat je soms onvoldoende van die voedingsstoffen binnenkrijgt. Dán kun je je weerstand ondersteunen en op peil houden met supplementen met vitaminen B6, B11 (foliumzuur), B12, A, C, D en de mineralen zink, ijzer en selenium.

Hoe ondersteun ik zelf mijn immuunsysteem?

Een gezonde leefstijl en gezonde voeding met voldoende groente en fruit vormen de basis voor een goede weerstand. Ons lichaam kan zelf, op enkele uitzonderingen na, geen vitaminen en mineralen aanmaken. We moeten ze via onze voeding binnenkrijgen. Een gezonde, gevarieerde voeding bevat verschillende stoffen die de weerstand kunnen ondersteunen: vitaminen A, B6, B11 (foliumzuur), B12, C, D en de mineralen zink, ijzer en selenium. Van deze vitaminen en mineralen weten we dat ze het immuunsysteem kunnen ondersteunen, omdat hiervoor aanwijzingen zijn vanuit de wetenschap.

Naast voeding is ook bewegen belangrijk voor je weerstand. Denk aan het maken van een wandeling of het beoefenen van een sport die je leuk vindt. En als je buiten beweegt, krijgt je lichaam ook nog eens de mogelijkheid vitamine D aan te maken onder invloed van UV-licht uit zonnestralen. En vergeet ook je mentale gezondheid niet. Stress-situaties, neerslachtige gevoelens en vermoeidheid kunnen een invloed op je weerstand hebben. Zorg dus dat je, naast gezond eten en bewegen, ook leuke dingen doet en voldoende ontspant.

Maar ook als jij goed voor jezelf probeert te zorgen, kan het zijn dat je soms niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Misschien eet je onregelmatig, heb je weleens stress, gebruik je medicatie, rook je, ben je bezig met afvallen of sport je intensief. Dan is het nog belangrijker om op je voeding te letten. Voedingssupplementen kunnen dan een nuttige aanvulling zijn.

Ontdek welke supplementen jouw weerstand kunnen helpen

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar de eetgewoonten van Nederlanders (2012-2016) blijkt dat het Nederlandse voedingspatroon de laatste jaren voorzichtige verbeteringen vertoont. We consumeren bijvoorbeeld minder vlees en suikerhoudende dranken. Maar er is nog veel progressie mogelijk: de meeste Nederlanders houden zich nog niet voldoende aan de Richtlijnen goede voeding.

Welke supplementen kun jij als aanvulling op een gezonde voeding en leefstijl gebruiken? Je hebt vast wel eens gehoord over hoe vitamine C en D de weerstand mede kunnen ondersteunen, maar ken je de positieve eigenschappen van zink op je afweer ook? En naast een multivitamine als basisaanvulling op een gezonde voeding, zijn er ook speciale formules voor de weerstand. Ontdek voor jezelf of je gezinsleden welke Orthica-supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van de weerstand.

Veelgekozen supplementen ter ondersteuning van het immuunsysteem zijn onder meer onze Weerstand MultiVegan D3 OliedruppelsC-1000 en de Zink zuigtabletten.

Persoonlijke aandacht voor jou, voor een goede keuze

Orthica-adviseurs en onze partners staan elke dag voor je klaar, door heel Nederland. Orthica hecht veel belang aan persoonlijk advies en het jou zo goed mogelijk informeren. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen die je kunnen helpen als je jouw immuunsysteem wilt ondersteunen en dus je weerstand op peil wilt houden. Heel fijn om te weten: alle voedingssupplementen van Orthica zijn ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke visie. Ga naar onze productpagina’s, daar vertellen we je graag meer!

KAG-nr: 431-0820-3281