Schoonheid van buiten komt ook van binnen

Ontdek welke supplementen je gezonde huid kunnen ondersteunen.

Blue arrow

Voedingsstoffen die ondersteuning bieden voor een gezonde huid

Je huid is een groot deel van je voorkomen. Velen van ons vinden het dan ook erg belangrijk om de huid goed te verzorgen. Potjes met crèmes vliegen de toonbank over, welke nuttig zijn voor de hydratatie en huidverzorging van buitenaf. Maar ook voedingsstoffen ondersteunen de huid van binnenuit: de basis voor een normale huid ligt dus vooral ook bij wat je binnenkrijgt aan voeding. Deze voedingsstoffen zijn hierbij belangrijk:

  • Biotine
  • Zink
  • Koper
  • Vitamine A
  • Vitamine B3
  • Vitamine C 

Zo ondersteunt biotine het herstellend vermogen van de huid, helpt zink bij de inwendige huidverzorging en draagt koper bij aan normale pigmentatie. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen, wat de huid verstevigt. Vitamine A en B3 dragen bij aan de instandhouding van normale huid en slijmvliezen. 

Orthiflor Skin

Orthiflor Skin ondersteunt het herstellend  vermogen van de huid, met behulp van vitamine C en zink. Deze nutriënten verzorgen de huid van binnenuit, zodat je een gezonde huid behoudt. 

Hair, Skin & Nail Kare

Hair, Skin & Nail Kare is een voedingssupplement voor iedereen die naast gezonde voeding iets extra's wil doen aan haar, huid en nagels van binnenuit. Hair, Skin & Nail Kare bevat een uitgekiende mix van vitamine B8 (biotine), vitamine B3 (niacine), koper, zink en jodium.

Hyaluronzuur-120

Hyaluronzuur hydrateert en houdt de huid soepel en elastisch. De lichaamseigen productie van hyaluronzuur neemt af vanaf de leeftijd van 40 jaar. De huid kan er dan droger uit gaan zien, met zichtbare fijne lijntjes. De combinatie van hyaluronzuur en biotine kan de hydratatie van de huid helpen, om de huid er gladder uit te laten zien. 

Niacinamide-250

Niacinamide is een vorm van vitamine B3, wat helpt energie vrij te maken uit je voeding. Vitamine B3 heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel. 

Kabeljauwleverolie

Kabeljauwleverolie bevat van nature vitamine A en D, welke mede voor een goede weerstand zorgen. Daarnaast is vitamine A belangrijk voor je huid. 

Tri Zink-25

Capsules met krachtige formule. Zink is een mineraal en als zodanig onderdeel van een groot aantal enzymen in ons lichaam. Zink heeft daarom vele functies in het lichaam, waaronder het ondersteunen van een gezonde huid. 

Vitamine C-1000 SR

Hooggedoseerde vitamine C met gereguleerde afgifte voor langere tijd beschikbaar in het lichaam. Is van belang voor de vorming van collageen. 

Strata Fem

Een multivitamine met hoge dosering ijzer, speciaal voor de vrouw. Door toevoeging van biotine, koper en vitamine C is deze multivitamine onder andere goed voor de huid.

Inwendige huidverzorging met zink

Zink is een mineraal en is onderdeel van een groot aantal enzymen in ons lichaam. Zink heeft daarom vele functies: het is van belang voor een normale hormoonhuishouding, vervult meerdere rollen ter ondersteuning van de huid en is belangrijk voor de bescherming van gezonde cellen en weefsels. Zo verzorgt zink de huid van binnenuit, zodat je een gezonde huid behoudt. Ook helpt zink bij het herstellend vermogen van de huid, ondersteunt het een normale huidstructuur en de conditie van het haar en de nagels.

B-Vitaminen ondersteunen het herstellend vermogen van de huid

Er zijn meerdere B-vitaminen die hieraan bijdragen. Zo helpt vitamine B8 (biotine) de hydratatie van de huid, om de huid er gladder uit te laten zien. Daarnaast helpt het, net als zink, bij het herstellend vermogen van de huid. Ook houd biotine je haren sterk en glanzend en draagt het bij aan normale haargroei. Vitamine B3 is ook wel bekend als niacine. Eén van de vormen van vitamine B3 is nicotinamide. Dit voedt de huid van binnenuit en is goed voor de slijmvliezen. Deze vitamine levert dan ook een bijdrage in het gezond houden van de huid.  

Vitamine A voor het in stand houden van een normale huid

Vitamine A helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit, voor het behoud van normale huid en slijmvliezen. Ook ondersteunt vitamine A het herstellend vermogen van de huid. 

 

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen wat belangrijk is voor de huid

Vitamine C verzorgt de huid van binnenuit. Het is van belang voor de vorming van collageen wat helpt de stevigheid van de huid te behouden en de huid van binnenuit te versterken. Wist je dat de lichaamseigen productie van collageen kan afnemen vanaf de leeftijd van 25 jaar? Je huid wordt hierdoor minder stevig en elastisch. Ook is vitamine C een antioxidant, waardoor het de lichaamscellen helpt beschermen tegen invloeden van buitenaf. 

 

Lees meer over vitamine C

De mineralen jodium en koper

Koper en jodium zijn spoorelementen. Koper draagt bij aan een normale pigmentatie van zowel je huid als je haar. Jodium draagt bij aan het behoud van een normale structuur en functie van de huid. 

Ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke visie

Orthica ontwikkelt al 40 jaar kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van de laatste wetenschappelijke studies en inzichten. Dagelijks stellen de specialisten van het Orthica team unieke producten samen. Vol trots kunnen we zeggen dat we zijn uitgegroeid tot hét Nederlandse kwaliteitsmerk voedingssupplementen. 


 

Lees meer over onze historie

Supplementen nieuws informatie
Pink gradient background

Volg ons @orthica_nl

Orthica_nl

Ontdek Orthiflor Zwanger! 🤰 De nieuwste probiotica formulering van Orthica met 3 verschillende probioticastammen (3 miljard bacteriën) geschikt om in te nemen tijdens de zwangerschap. Dit product is verpakt in sachets, dus gemakkelijk mee te nemen voor onderweg (handig voor op vakantie)! Geschikt voor vegetariërs.🌱

 #linkinbio #orthica #supplementen #gezondheid

Orthica_nl

Deze flacons zijn niet nieuw en daar zijn we enorm trots op!🙏 Orthica stapt geleidelijk over op flacons gemaakt van 100% #gerecycled plastic, ook wel #rPET genoemd. Elk gerecycled product wordt weer een nieuw product en zo dragen we bij aan een circulaire-economie.♻️ Heb jij onze nieuwe verpakkingen al gespot in het winkelschap?

Orthica_nl

Op #wereldpeulvruchtendag een ode aan de #peulvrucht! Peulvruchten, zoals bonen, kikkererwten en linzen, mag je gerust vaker opscheppen. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Ook zijn peulen rijk aan vezels, eiwitten, B-vitaminen en sommige mineralen (zoals ijzer en calcium).

#peulvruchten #Orthica #gezondheid #vezels