Voor iedereen een passend probiotica

 

Bekijk probiotica assortiment
Blue arrow

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn levensvatbare bacteriën die levend in de darmen aankomen. Probiotica zijn ook aanwezig in bepaalde levensmiddelen. Ze komen voor in verschillende vormen zoals probiotische yoghurt, maar ook als supplement. 

Voor supplementen worden de bacteriën onder optimale omstandigheden gekweekt, waarna ze worden gevriesdroogd. Hierdoor raken de bacteriën in een soort slaaptoestand. Door deze methode kunnen ze voor langere tijd bewaard worden, totdat ze worden ingenomen en uit de sluimertoestand zullen ontwaken.

Orthica heeft al meer dan 35 jaar ervaring met probiotica. Gebruikers kiezen niet alleen voor Orthica vanwege de goede kwaliteit, maar ook omdat binnen het uitgebreide assortiment voor iedereen wel een passend probioticum is te vinden!

Wat is belangrijk bij een probiotica supplement?

Kan je extra aanvulling gebruiken op je dagelijkse voeding? Probeer dan eens een probiotica supplement. Orthica biedt verschillende probiotica, elk met eigen unieke eigenschappen. Maar waar zou je op moeten letten bij het maken van je keuze?

  • De hoeveelheid bacteriestammen in het probioticum

Meer verschillende bacteriestammen geeft een hogere diversiteit. We stellen de producten samen voor verschillende doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan onze Orthiflor Start met 3 bacteriestammen (Ecologic Panda®) of Orthiflor 50+ voor de vijftigplusser. 

  • De totale hoeveelheid bacteriën in het probioticum

De hoeveelheid bacteriën wordt aangeduid met kve (kolonie vormende eenheden). Kve zijn levensvatbare bacteriën in het probioticum. Wij vinden het belangrijk dat een probioticum minimaal 1 miljard kve bevat. Dat ziet er op de verpakking uit als 1×109. Bijna alle producten van Orthica bevatten minimaal 1 miljard kve's. Voor wie behoefte heeft aan een lager gedoseerd probioticum hebben wij Orthiflor Basic in ons assortiment, zodat we altijd iedereen een geschikt product kunnen bieden. 

  •  Hoe wij ervoor zorgen dat de bacteriën de darmen bereiken

Probiotica zijn levensvatbare bacteriën die levens in de darmen aankomen. In ons laboratorium testen we bacteriestammen op onder andere hun overleving in een zuur milieu of als ze in aanraking komen met verteringssappen. In onze producten kiezen we voor bacteriestammen met een sterke overleving. Ook voegen we Pro-Motor toe aan de meeste probiotica producten. Dit zorgt er voor dat de bacteriën meer zuur produceren en beter bestand zijn tegen het zure milieu in de maag. Door het toevoegen van Pro-Motor is het inweken van poeder niet meer nodig en kan het product direct na het oplossen ingenomen worden. Je herkent probiotica met Pro-Motor technologie aan het logo op de productverpakking. Bij producten als Orthiflor Kauw en Orthiflor Skin, helpt het speeksel in je mond de overlevingskans te verhogen doordat de bacteriën uit de sluimertoestand ontwaken in een niet te zuur milieu.  

 

Lees meer over probiotica  

Orthiflor Original

NIEUW: Orthiflor Skin

Orthiflor Start

Orthiflor Zwanger

Orthiflor Fem

Orthiflor Kauw

Orthiflor Basic

Dino Orthiflor Poeder

Kies jouw ideale toedieningsvorm

Probiotica supplementen zijn in diverse toedieningsvormen te koop. Orthica heeft probiotica in poedervorm, kauwtablet en capsules. Kies wat bij jou past en wat jij prettig vindt. Kies verder ook probiotica op basis van je persoonlijke situatie. 

  • Poeder: Een poeder los je het beste op in een neutrale vloeistof zoals water. Daarna is het makkelijk op te drinken. Orthiflor Skin is een poeder die je direct in de mond kan stoppen indien gewenst.  
  • Kauwtablet: Een kauwtablet is met name handig voor snel en makkelijk gebruik. Deze kan je namelijk zonder vloeistof innemen. Goed kauwen om de bacteriën uit de sluimertoestand te ontwaken en daarna doorslikken. Onze kauwtabletten zijn op smaak gebracht met natuurlijke zoetstof en zwarte bessen extract. Ook zeer geschikt voor kinderen, bekijk eens onze Dino Orthiflor Kauw!
  • Capsule: Capsules probiotica bevatten poeder. In de meeste gevallen overleven de bacteriën beter als ze eerst worden opgelost in water. Als je het Pro-Motor logo op de verpakking ziet, kun je de capsule het beste openmaken. Sommige capsules kan je echter beter in zijn geheel innemen. Denk bijvoorbeeld aan onze Orthiflor Fem. Deze capsule is maagzuurresistent en de bacteriën zullen daardoor pas in de darmen vrijkomen. Indien je geen problemen hebt met het slikken van capsules is dit een makkelijke, snelle toepassing!

 

Bekijk assortiment probiotica  

Ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke visie

Orthica ontwikkelt al 40 jaar kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van de laatste wetenschappelijke studies en inzichten. Dagelijks stellen de specialisten van het Orthica team unieke producten samen. Vol trots kunnen we zeggen dat we zijn uitgegroeid tot een Nederlandse kwaliteitsmerk voedingssupplementen. 


 

Lees meer over onze historie

Supplementen nieuws informatie
Pink gradient background

Orthica_nl

Vitamine C en Zink helpen bij de verzorging van de huid van binnenuit. Vitamine C helpt bij de vorming van collageen voor een stevige huid, terwijl zink het herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Let er dus op dat je genoeg van deze nutriënten binnenkrijgt uit je voeding. Mogelijk lukt dit niet altijd voldoende: Orthica Orthiflor Skin kan jou hierbij ondersteunen. Naast vitamine C en zink bevat dit product ook vier bacteriestammen (probiotica).

€39,95 voor 30 handige stickpacks.

Wat duurt de winter toch altijd lang! Wil jij je ook fit blijven voelen? Probeer dan eens onze hooggedoseerde vitamine C-1000 of de Multi Energie, met vitamine C, B6, B12, en ijzer #Orthica #weerstand #vitaminec