Educatie

Webinars

De webinars zijn kosteloos en vanuit huis te volgen.

Ze zijn uitsluitend bestemd voor u als professionele zorgverlener, niet voor uw cliënt of de consument. Het is niet toegestaan deze webinars te delen met derden.

Stress Situaties

30 maart 2021

Momenten van stress zijn een essentieel onderdeel van het leven. Zonder enige vorm van stress zijn we minder alert en voelen we niet de directe noodzaak om productief te zijn of optimaal te functioneren. Maar, er moet een balans zijn tussen de stress die je ervaart, de duur van de stress-situatie waar je je in bevindt en de positieve resultaten of ervaringen die het oplevert. Wellicht zijn uw cliënten hier ook mee bezig. Anno 2020 focust 69% van de Nederlanders zich steeds meer op mentale gezondheid en welzijn.

In dit webinar bespreken we daarom de verschillende voedingsstoffen die een rol spelen ter ontspanning, de gemoedstoestand en een goede nachtrust.

We gaan in op:

 • Het regulatiemechanisme van het lichaam tijdens stress-situaties, waaronder de rol van de hersen-darm-as.
 • Hoe gezond voeding, leefstijl en nutriënten een rol kunnen spelen in de ondersteuning bij stress-situaties.
 • Werkingsmechanisme van uitgelichte nutriënten en uitkomsten van klinische studies.

Voed de huid van binnenuit

30 juni 2021

Het belang van nutriënten bij huidondersteuning

De huid is het grootste orgaan en heeft de belangrijke taak het lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De huid voorkomt uitdroging van het lichaam, zorgt voor de aanmaak van vitamine D, is van belang voor de temperatuurregulering van het lichaam en is het contact met de buitenwereld door middel van de tastzin. Om al deze taken goed uit te kunnen voeren is een gezonde huid van groot belang. Bovendien weerspiegelt de huid op elk moment de gezondheidstoestand: een gezonde, gehydrateerde en stralende huid is onder andere een weergave van de voedingsstatus. Een gebalanceerd dieet en voldoende water drinken, aangevuld met de juiste (combinatie van) nutriënten, ondersteunt een goede huidgezondheid en helpt huidveroudering tegengaan.

In ons nieuwste, praktische webinar maakt u daarom kennis met het nieuwe huid-assortiment van Orthica: Hair, Skin & Nail Kare, Hyaluronzuur-120, Huid Complex en Collageen Type I, en hoe u deze producten kunt inzetten. In het webinar wordt toegelicht:

 • Wat de intrinsieke en extrinsieke oorzaken kunnen zijn van een minder mooie huid
 • Hoe de huid is opgebouwd en welke rol nutriënten spelen in de ondersteuning van de huid
 • De suppletieaanpak met het nieuwe Huid-assortiment, die ondersteunt bij een gezonde, gehydrateerde en stralende huid

Maakt u al gebruik van de veelzijdige toepassingen van plantaardige proteïnes?

25 mei 2020

Het menselijk lichaam telt maar liefst 30.000 verschillende eiwitten, met ontelbare functies. Proteïnes worden dan ook met recht de bouwstenen van het lichaam genoemd. Voor verschillende doelgroepen, zoals ouderen, sporters en veganisten, geldt dat ze mogelijk een verhoogde eiwitbehoefte hebben. Bovendien kunnen proteïnes bij onder andere spier- en botgezondheid en herstel na ziekte een belangrijk onderdeel zijn van uw advies. In ons nieuwste webinar maakt u daarom kennis met de Vegan Proteïnemixen en D3 & K2 Oliedruppels van Orthica. Dit wordt besproken in het webinar:

 • De kwalitatieve aspecten van plantaardige proteïnes, zoals een optimaal aminozurenprofiel
 • Wetenschappelijk onderbouwde therapeutische indicaties voor het inzetten van proteïnes
 • Aandachtspunten bij het adviseren van proteïnes
 • Het belang van de combinatie van vitamine D3 en K2 in de botgezondheid

Ondersteun de weerstand

06 mei 2020

Uw weerstand wordt geregeld door het immuunsysteem; het doel is om uw lichaam gezond te houden en ziekteverwekkers buiten de deur te houden. Als uw klant zijn of haar weerstand wil verhogen of vaak verkouden of ziek is, kan een goed suppletie-advies hierbij ondersteunen. In dit webinar leer u over de oorzaken van weerstand tekort, en welke voedingsstoffen kunnen helpen voor een goede weerstand. Zo komen onder andere vitamine C en D aan bod. Er wordt besproken wat de belangrijkste eigenschappen van de producten zijn en aan wie u deze adviseert.

Een diepere kijk in de werkingsmechanismen van de huid

11 november 2019

Hoe behandelt u cliënten met huidproblemen? In dit webinar geeft Drs. Anna M. Kruyswijk – van der Heijden een diepere kijk in de huid. Ze informeert u over de opbouw en het metabolisme van de huid. En bespreekt (de behandeling van) huidproblemen zoals eczeem en acné vanuit een wetenschappelijke en praktische invalshoek, en ondersteunende nutriënten. Diverse kenmerken van huidveroudering worden uitgelicht, zoals een droge, vochtarme, niet gehydrateerde huid, verlies van elasticiteit en stevigheid, pigmentatieproblemen of een doffe, niet stralende huid. Ook bespreekt ze de invloed van vrije radicalen op de huid en verminderde antioxidant capaciteit.

Daarom Orthica

7 augustus 2019

Er is veel keuze in supplementen, dus hoe weet u of wat u adviseert de beste ondersteuning is voor uw klant? Na dit webinar weet u wat de kracht, de visie op suppletie en de kwaliteit van Orthica is. U maakt, handig in één kort webinar, kennis met Orthica als kennispartner. Zo leggen we uit dat bij een advies op persoonlijke behoefte soms een hogere dosering (ODH) nodig is en wat dat dan inhoudt. En we hebben het over hoe natuurlijk supplementen zijn.

Energie & Vermoeidheid

7 augustus 2019

Bij het adviseren van een multi is het belangrijk dat deze goed is afgestemd op de persoonlijke situatie, zoals levensfase of levensstijl. In dit webinar leert u waarom we multi’s nodig hebben en waarom je Orthica multi’s kiest. De belangrijkste eigenschappen van de producten worden besproken aan de hand van profielen, zodat u weet welke multi het beste bij uw klant past. Tot slot bespreken we de adviesmaterialen die u kunnen helpen bij uw advies.

Multivitaminen

7 augustus 2019

Is uw klant gestrest, lusteloos of wil hij of zij wat extra’s doen? In specifieke situaties is de basissuppletie vaak niet voldoende. In dit webinar komt u te weten wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de aanvullende supplementen uit de Energie & Vermoeidheid categorie en aan wie u deze adviseert. Zo vertellen we bij welke stress- of vermoeidheidssituatie u welk type product adviseert. Onder andere B-vitaminen komen aan bod voor meer energie, en magnesium tegen geestelijke onrust. En we staan stil bij waar u op moet letten bij medicijngebruik.

Visolie persoonlijk doseren – Omega 3 advies op situatie en suppletie doel.

7 augustus 2019

Omega 3-vetzuren hebben vele positieve gezondheidseffecten. Maar hoe weet u, per situatie, welke producten en dosering u het beste adviseert? Om adviseren op persoonlijke behoefte makkelijker te maken, leggen we in dit webinar omega 3-suppletie uit op 3 adviesniveaus: basisaanvulling, risicoreductie en therapeutische dosering. De kracht van de (nieuwe) producten in het omega 3-assortiment van Orthica komt aan bod, met hun belangrijkste eigenschappen. Zo weet u welk omega 3-product u aan wie adviseert!

Introductie Probiotica

11 maart 2016

Dit webinar wordt georganiseerd door Orthica in samenwerking met Stichting Educatie Atrium Innovations. Het darmmicrobioom bestaat uit zo’n 100 miljard bacteriën, met een gewicht van ruim 1,5 kg. Wetenschappers gaan het darmmicrobioom steeds meer bekijken als een orgaan dat communiceert met zowel het zenuwstelsel als het immuunsysteem. Tijdens dit webinar zullen we dieper ingaan op de veelzijdige functie van het darmmicrobioom. Daarnaast bespreken we de rol die de probiotica van Orthica kunnen spelen bij het ondersteunen van het darmmicrobioom.

>Bekijken

>Download hand-out

Vermoeidheid door voedingstekorten

16 juni 2015

Orthica biedt dit webinar aan om u te helpen een keuze te maken uit het Orthica-assortiment als het gaat om vermoeidheidsklachten door tekorten in de voeding. Andrea van Vuuren (diëtist) zal dieper ingaan op de mogelijke oorzaken van tekorten (darmproblematiek, stress, voedingshypes) en de voedingsstoffen die een rol spelen bij de productie van energie. Vervolgens zal zij de vertaalslag maken naar de Orthica producten en antwoord geven op veelvoorkomende vragen over dit thema.

>Bekijken

Suppletie bij medicatie met Han Siem (deel 3)

23 juni 2015

Voedingssupplementen kunnen helpen om de veerkracht van het lichaam te vergroten en ziekte te voorkomen. Als iemand toch ziek wordt, doen geneesmiddelen vaak hun intrede. De behandelaars die de voedingssupplementen geadviseerd hebben, zijn soms onzeker over de risico’s van het combineren van voedingssupplementen en geneesmiddelen. Kennis van zaken voorkomt onnodige nadelige bijwerkingen/of depletie en kan zelfs helpen geneesmiddelen optimaal te benutten. Doel van dit webinar is om u meer zelfvertrouwen te geven bij het combineren van geneesmiddelen en voedingssupplementen. Han Siem, complementair werkend apotheker in Huizen, zal u inzicht geven in de mogelijke wisselwerking tussen geneesmiddelen en voedingssupplementen. In relatie tot de voorkomende situaties met uw cliënt, zal Han Siem een aantal casussen de revue laten passeren.

>Bekijken

Voeding en probiotica bij prikkelbare darm (deel 1)

25 november 2015

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de veelzijdige rol van het darmmicrobioom bij een prikkelbare darm. Daarnaast bespreken we de toepassingsmogelijkheden van voeding en probiotica bij darmproblemen. 70% van de mensen met een prikkelbare darm geeft immers aan dat hun klachten voedselgerelateerd zijn. Wetenschappers gaan het darmmicrobioom ook steeds meer bekijken als een orgaan dat communiceert met zowel het zenuwstelsel, het immuunsysteem als het hormonale systeem. Het microbioom kunnen we ondersteunen met zowel voeding als probiotica. Maar:

 • Welke relatie bestaat er werkelijk tussen voeding en symptomen en welk voedingsadvies is het beste voor uw cliënt?
 • Welke wetenschappelijke studies zijn er gedaan naar het gebruik van probiotica bij een prikkelbare darm?
 • Hoe maakt u een keuze uit het aanbod in probiotica producten?

>Bekijken

Suppletie-advies bij prikkelbare darm; een stapsgewijze aanpak (deel 2)

9 februari 2016

Dit webinar is een vervolg op het webinar ‘Voeding en probiotica bij prikkelbare darm’ dat op woensdagavond 25 november plaatsvond. Dit keer gaan we in op de mogelijkheden van voedingssupplementen bij de ondersteuning van een prikkelbare darm met speciale aandacht voor probiotica op maat. Aangezien een prikkelbare darm een multifactoriële aandoening is, stelt Orthica een stapsgewijze aanpak voor waarbij niet alleen de darmen, maar ook het immuunsysteem en het zenuwstelsel aandacht krijgen.

>Bekijken