Weerstand ondersteunen?

Focus op deze vitaminen

Bekijk assortiment voor weerstand
Blue arrow

Welke vitaminen zijn belangrijk voor je weerstand?

De basis van een goede weerstand? Gezonde voeding, nachtrust, mentale en fysieke ontspanning. Ook vitaminen zijn belangrijk voor je weerstand. Vitaminen zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden in voeding voorkomen. In totaal zijn er dertien stoffen die de naam vitamine hebben gekregen. van sommige vitaminen kan ons lichaam niets (of niet) voldoende zelf aanmaken. Door je vitamine-inname in balans te houden, kan je lichaam optimaal blijven werken.

Deze vitaminen ondersteunen je weerstand:

  • Vitamine A
  • Vitamine B6
  • Vitamine B11 (foliumzuur)
  • Vitamine B12
  • Vitamine C
  • Vitamine D

Zo draagt vitamine B6 bij aan de aanmaak van afweercellen en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. Vitamine A, B11 (foliumzuur) en B12 zorgen mede voor een goede weerstand en draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem. Vitamine C helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Deze vitaminen kan je middels een gezond, gevarieerd eetpatroon binnenkrijgen. Vitamine D komt voor in o.a. vette vis, ei en champignons, maar kan ook door de huid worden aangemaakt onder invloed van zonlicht.

Bekijk weerstand assortiment

B12-1000 SR

Ben jij flexitariër, vegetariër of veganist? Dan kan vitamine B12 verminderd in de voeding aanwezig zijn. Ook langdurig medicijngebruik, ouder worden en roken kunnen zorgen voor een verhoogde behoefte aan vitamine B12. Ontdek nu B12-1000 SR als aanvulling op je voeding. Dit supplement bevat een krachtige dosering vitamine B12.

Vitamine C-1000 SR

Een hooggedoseerde vitamine C met bioflavonoïden. Dit voedingssupplement heeft een gereguleerde afgifte (sustained release) waardoor de vitamine C over een langere periode beschikbaar is in het lichaam.

Vitamine D-25

Basisaanvulling vitamine D in kleine, gemakkelijk in te nemen tabletjes. Dit voedingssupplement bevat per tablet 25 mcg vitamine D3 als aanvulling op de dagelijkse voeding.

Vitamine D-50

Hooggedoseerde vitamine D in kleine, gemakkelijk in te nemen tabletjes. Dit voedingssupplement bevat per tablet 50 mcg vitamine D3 als aanvulling op de dagelijkse voeding.

Vitamine D-25 oliedruppels

Vitamine D3 in druppelvorm ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor sterke botten. Makkelijk te doseren en gemakkelijk in te nemen. Neutraal van smaak.

Multi 4 All

Multi 4 all is een compleet voedingssupplement. Het bevat een complete en ruime dosering essentiële vitaminen plus mineralen, plantenextracten en enzymen en bevat alle vitaminen die bijdragen aan je weerstand. Dit multivitamine-supplement is ook geschikt voor kinderen (vanaf 4 jaar).

Weerstand Multi

Weerstand Multi is een multivitamine-supplement dat kan dienen als nuttige aanvulling op een gezonde voeding en levensstijl. De tabletten bevatten relatief meer vitamine C en vitamine D ter ondersteuning van de weerstand. Ook helpt het supplement, dat ook B2, B5 en B12 bevat, bij het vrijmaken van de natuurlijke energie en kan het bijdragen aan de vermindering van vermoeidheid.

Multi 50+

 Multi 50+ is een soft multivitamine-supplement speciaal voor actieve vijftigplussers als aanvulling op een gezonde voeding. Deze soft-multi bevat de omega 3-verzuren EPA en DHA, ter ondersteuning van het hart*, Siberische Gingseng en vitamine D.

*Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA & DHA. Multi 50+ bevat 180 mg EPA & 110 mg DHA.

Krijg jij voldoende vitaminen binnen?

Hoe zorg je ervoor dat je voldoende vitamine A, B6, B11, B12, C en D binnenkrijgt? Deze vitaminen haal je uit de gezonde voeding. Echter kan een goed uitgebalanceerd eetpatroon door je werk, je kinderen of eindeloze to-do-lijst weleens bij inschieten.  Wellicht eet je onregelmatig, ervaar je soms momenten van stres, rook je, ben je bezig met afvallen of gebruik je medicatie. het is dan nog belangrijker om je eetpatroon goed in de gaten te houden.

Optimale dagelijkse hoeveelheid (ODH) is voor iedereen anders

Het kan voorkomen dat je onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarbij geldt dat de algemene dagelijkse hoeveelheid (ADH) niet voor iedereen voldoende is om eventuele tekorten op te vangen. Het kan namelijk zo zijn dat je door je specifieke leefwijze of door persoonlijke omstandigheden onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, of een hogere behoefte hebt. Ook is je levensfase van invloed op jouw optimale dagelijkse hoeveelheid (ODH). Om jouw te kunnen voorzien in je ODH ontwikkelen wij samenstellingen en optimale doseringen binnen verschillende productgroepen om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de aanvulling die jij nodig hebt.

 

Bekijk assortiment

Ontwikkeld vanuit een wetenschappelijke visie

Orthica ontwikkelt al 40 jaar kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen op basis van de laatste wetenschappelijke studies en inzichten. Dagelijks stellen de specialisten van het Orthica team unieke producten samen. Vol trots kunnen we zeggen dat we zijn uitgegroeid tot hét Nederlandse kwaliteitsmerk voedingssupplementen.
 

Lees meer over onze historie

Supplementen nieuws informatie
Pink gradient background

Volg ons @orthica_nl

Orthica_nl

Deze flacons zijn niet nieuw en daar zijn we enorm trots op!🙏 Orthica stapt geleidelijk over op flacons gemaakt van 100% #gerecycled plastic, ook wel #rPET genoemd. Elk gerecycled product wordt weer een nieuw product en zo dragen we bij aan een circulaire-economie.♻️ Heb jij onze nieuwe verpakkingen al gespot in het winkelschap?

Orthica_nl

Ontdek Orthiflor Zwanger! 🤰 De nieuwste probiotica formulering van Orthica met 3 verschillende probioticastammen (3 miljard bacteriën) geschikt om in te nemen tijdens de zwangerschap. Dit product is verpakt in sachets, dus gemakkelijk mee te nemen voor onderweg (handig voor op vakantie)! Geschikt voor vegetariërs.🌱 #linkinbio #orthica #supplementen #gezondheid

Orthica_nl

Op #wereldpeulvruchtendag een ode aan de #peulvrucht! Peulvruchten, zoals bonen, kikkererwten en linzen, mag je gerust vaker opscheppen. Peulvruchten verlagen je LDL-cholesterol, wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Ook zijn peulen rijk aan vezels, eiwitten, B-vitaminen en sommige mineralen (zoals ijzer en calcium).

#peulvruchten #Orthica #gezondheid #vezels

Orthica_nl

Zo, wil jij het nieuwe jaar fris én vol energie beginnen? Neem een duik in de zee, start met #dryjanuary en maak dagelijks een wandeling. Kan jij, als aanvulling op je gezonde voeding, iets extra's gebruiken? Dan kun je denken aan een magnesiumsupplement, zoals Orthica's Magnesium-400. Magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam en helpt energie vrij te maken uit je voeding. 👇 Lees nu meer! #linkinbio #energie #magnesium #supplementen #orthica #mineralen