Welk probiotica-supplement voor moeder, baby en kind t/m 12 jaar?

Probiotica, wat zijn dat precies? Welke probiotica-supplementen passen bij jou als je in verwachting bent, voor je baby en/of je kind t/m 12 jaar? En hoe neem je het in? In deze FAQ voorzien we je graag van veel nuttige informatie en specifiek advies.

Waar zitten van nature probiotica in?

We consumeren al sinds mensenheugenis grote hoeveelheden bacteriën. Deze levensvatbare bacteriën, ofwel probiotica, zitten van nature of na een bewerkingsproces in onze voeding. Voorbeelden van gefermenteerde voedingsmiddelen die probiotica bevatten, zijn onder andere yoghurt, kaas, bier, zuurkool, salami en augurken.

Voor wie zijn probiotica geschikt?

Probiotica bestaan voor zowel voor baby’s, kinderen als volwassenen. Voor elke fase van je leven bestaan er verschillende probiotica met zorgvuldig geselecteerde bacteriemixen. Lees hieronder snel meer specifiek advies over probiotica geschikt voor tijdens de zwangerschap (zowel aan het begin als tijdens de laatste 6 weken) én voor je kindje vanaf de geboorte tot aan het 12e jaar.

Probiotica tijdens begin van je zwangerschap

Wil je probiotica gebruiken tijdens je zwangerschap en/of wanneer je borstvoeding geeft? Dan is Orthiflor Fem geschikt voor jou. Deze probiotica bevat levensvatbare bacteriën van 4 bacteriestammen en is speciaal ontwikkeld voor vrouwen tijdens de zwangerschap. De capsules bevatten geen kleur-, geur- en smaakstoffen en zijn ook geschikt voor vegetariërs.

● De aanbevolen dosering is 1-2 capsules per dag. Op een lege maag innemen, bij voorkeur voor het slapen gaan. De maximale dosering is 2 capsules per dag, tenzij anders wordt geadviseerd.

Probioticum voor laatste 6 weken van je zwangerschap

In de laatste 6 weken van je zwangerschap kun je overstappen naar een ander probioticum: Orthiflor Start. Dit probioticum is verkrijgbaar in poedervorm en geschikt voor jou en je baby (zuigeling). Orthiflor Start bevat levende bacteriën van 3 verschillende bacteriestammen. Na de geboorte van je baby kun je Orthiflor Start aan de fles- of moedermelk toevoegen tot de leeftijd van 1 jaar.

● Tijdens de laatste 6 weken van de zwangerschap is de aanbevolen dosis 3 gram per dag (2 maatschepjes). Voor inname voeg je het poeder toe aan een half glas lauwwarm water en laat het 15 minuten staan. Even doorroeren en dan opdrinken, het liefst op een lege maag en voor het slapen gaan.

● Voor je kindje is de aanbevolen dosering vanaf de geboorte tot 1 jaar is 3 gram per dag (2 maatschepjes). Je voegt het eenvoudig toe aan flesvoeding, afgekolfde borstvoeding of een kleine hoeveelheid gekookt en afgekoeld water maximaal 37 °C). Laat het niet langer dan 5 minuten staan.

Wanneer kies je Orthiflor Original met 9 bacteriestammen?

Wanneer je op zoek bent naar probiotica met meerdere bacteriestammen dan kan Orthiflor Original het overwegen waard zijn. Orthiflor Original bevat een probiotica-mix met 9 verschillende bacteriestammen. Het probioticum is voor dagelijks gebruik en bevat Promotor waardoor lang inweken niet nodig is. Pro-motor zorgt voor een goede overleving van de bacteriën in het lichaam. Orthiflor Original bevat 20 keer meer bacteriën dan Orthiflor Basic en is ook geschikt voor tijdelijk gebruik.

● Orthiflor Original kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. De aanbevolen dosering is 1 capsule per dag. De maximale dosering is 3 capsules per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. De inhoud van de capsule(s) toevoegen aan lauw water of magere melk, yoghurtdrink, limonade (siroop) op kamertemperatuur, doorroeren en bij voorkeur op een lege maag opdrinken.

Voor je kindje vanaf 1 jaar

Zoek je een probioticum voor je baby, dreumes, peuter of kleuter? Dino Orthiflor Poeder is voor gebruik vanaf het moment van bijvoeden (of na het gebruik van Orthiflor Start) tot de leeftijd van ongeveer 6 jaar. Dino Orthiflor Poeder bevat naast een mix met 6 verschillende bacteriestammen ook Pro-Motor.

● Voeg voor je baby de aanbevolen 2 gram poeder toe aan opgewarmde flesvoeding, afgekolfde borstvoeding of een kleine hoeveelheid gekookt en afgekoeld water (maximaal 37°C).

● De aanbevolen dagdosering voor kinderen vanaf het moment van bijvoeden tot 6 jaar is 2 gram per dag. Dit komt overeen met anderhalf maatschepje, welke is bijgevoegd. Door de toegevoegde Pro-Motor zijn de bacteriën in Orthiflor Poeder beter bestand tegen het zure milieu in de maag. Voeg het poeder toe aan wat lauw water of melk, yoghurt(drink) of limonade op kamertemperatuur. Even doorroeren en direct opdrinken. Neem Dino Orthiflor Poeder het liefst in op een lege maag.

Voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder

Voor kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar heeft Orthica kauwtabletten ontwikkeld met een lekkere zwarte bessensmaak. Deze Dino Orthiflor Kauw bevat levende bacteriën van 6 verschillende bacteriestammen en bevat ook vitamine D ter ondersteuning van de weerstand van je kind.

● Dino Orthiflor Kauwtablet is gemakkelijk in gebruik. Het tablet kan zonder water worden ingenomen, goed op het tabletje kauwen is voldoende. De aanbevolen dosering is 1 kauwtablet per dag, het liefst in de ochtend op een lege maag. Gebruik niet meer dan 2 tabletten per dag.

Probiotica met 9 verschillende bacteriestammen

Zoek je een probiotica met verschillende bacteriestammen? Orthiflor Plus is een product met een uitgebreide combinatie van probiotica. Orthiflor Plus bevat een probiotica-mix met 9 verschillende bacteriestammen. Daarnaast bevat dit probioticum ook fructo-oligosachariden, ofwel prebiotica. Het poeder is verpakt in sachets, en kan gemakkelijk worden meegenomen en ingenomen. Orthiflor Plus is een product voor 10 dagen.

● De aanbevolen dagdosering is 1 sachet per dag, tot maximaal 2 sachets per dag (voor een korte periode). Voor kinderen van 4 tot 12 ligt de maximale dagdosering op 1 sachet per dag. Neem de probiotica bij voorkeur op een lege maag. Voeg het poeder toe aan lauwwarme vloeistof (water, yoghurtdrink, limonade) en roer even om. Drink het mengsel direct op.

Algemeen advies: hoe moet je Probiotica gebruiken c.q. innemen?

In het kort komt het hierop neer:

1) Neem probiotica het liefst in op een lege maag
     Als je maag leeg is, zijn de probiotica-bacteriën korter in de maag aanwezig en worden er nog geen spijsverteringssappen aangemaakt.

2) Los probiotica op in vloeistof
    De Orthiflor-producten in poedervorm en het poeder uit de capsules dienen bij voorkeur eerst te worden opgelost en doorgeroerd in handwarme vloeistof     voordat je ze inneemt.

Lees in deze FAQ meer over hoe je probiotica dient in te nemen (poeder of capsules).

Volledig aanbod bekijken?

Meer weten? Hier lees je meer over ons volledige aanbod probiotica-supplementen.

Mogelijk ben je ook hierin geïnteresseerd:

Waarom probiotica van Orthica?

Waarom is Pro-Motor toegevoegd aan sommige probioticasupplementen?

Hoe moet je Probiotica innemen en gebruiken?

Waarom foliumzuur slikken als je zwanger wilt worden?KAG-nr. 431-0820-3281