Wanneer kies ik welk multivitamine-supplement?

Multivitamine-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Een multivitamine-supplement behoort tot de zogenaamde basissuppletie. Hiermee worden voedingssupplementen bedoeld die je dagelijks kunt innemen als aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding.

Jouw invloed op een gezonde en gevarieerde leefstijl

Voordat we jou hieronder vertellen uit welke multivitaminen je kunt kiezen en hoe deze jouw weerstand kunnen ondersteunen, is het belangrijk om te weten dat je zelf op diverse zaken kunt letten om je weerstand te ondersteunen.

Wanneer je gezond en gevarieerd eet haal je alle benodigde vitaminen en mineralen uit je voeding. Natuurlijk kan gezond eten er (tijdelijk) bij inschieten of is het fijn om je vitamine-inname aan te vullen omdat je bijvoorbeeld intensief sport of een stressvolle periode ervaart. In dat geval kan een multivitamine-supplement een goede aanvulling zijn.

Naast gezonde en gevarieerde voeding zijn ook voldoende beweging, rust en ontspanning belangrijke factoren die positief zijn voor je weerstand. Ben je nieuwsgierig naar alle tips om je weerstand te ondersteunen? Lees dan ons blogartikel met daarin 6 aandachtspunten om het hele jaar je weerstand te ondersteunen.

Multivitamine als basisaanvulling ter ondersteuning van je weerstand

Een multivitamine of multi is een voedingssupplement waarin voedingsstoffen zijn verwerkt. Multivitamines bestaan voornamelijk uit vitamines en mineralen. Meestal bevat een multi alle 13 vitaminen en een aanvulling van de mineralen. Soms zijn ze aangevuld met plantenextract, kruiden, aminozuren, enzymen of andere voedingsstoffen.

Voor ondersteuning van de weerstand zijn vitamine A, B6, B11 (foliumzuur), B12, C en D van belang. Daarnaast zijn ook de mineralen ijzer, koper, selenium en zink belangrijk.

Uit welke Orthica multivitamine-supplementen kun je kiezen?

Zoals gezegd: multivitamine-supplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren. Het streven naar optimale hoeveelheden houdt in dat sommige producten een hogere en andere een lagere dosering van een voedingsstof bevatten. Meer is niet altijd beter. Een kind heeft andere behoeftes dan een volwassene, een vijftigplusser, een vegetariër of iemand die specifieke medicatie gebruikt.

Omdat iedereen anders is en een andere behoefte kan hebben, heeft Orthica multivitamine-supplementen voor verschillende doelgroepen. Welke multivitaminen er zijn voor je weerstand? Speciaal ter ondersteuning van je weerstand zijn er verschillende multivitaminen:

Dino Multi

Multivitaminen speciaal voor kinderen vanaf drie jaar. Een aanvulling op de voeding van kinderen in de vorm van een multi biedt extra vitaminen en mineralen. Vitamine C, D en ijzer ondersteunen een goede weerstand. Magnesium, ijzer en vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 ondersteunen het energieniveau van je kind. Heeft jouw kind moeite met doorslikken? Dino Multi is een kauwtablet voor kinderen van vanaf 3 jaar met een lekkere frambozensmaak in de vorm van een dinosaurus-ei.

Multi 50+ Multi 50+ bevat een dosering van 25 mcg vitamine D3 die de verhoogde behoefte dekt die ontstaat vanaf de leeftijd van 50 jaar ruim. Vrouwen vanaf 50 jaar hebben 10 mcg extra vitamine D nodig. Bij mannen is dit het geval vanaf 70 jaar. Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand.

Multi 50+ bevat ook vitaminen, mineralen, specifieke vetzuren en kruiden die de lichamelijke conditie ondersteunen. Omega 3-vetzuren EPA en DHA dragen bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk1, dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceridengehalten in het bloed2 en leveren een positieve bijdrage aan de normale werking van het hart3. Specifiek DHA draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen en het speelt een rol in het functioneren van de hersenen4. Multi 50 + bevat daarnaast ook vitamine B-complex (B2, B3, B5, B6, B11, B12) en ijzer voor extra energie bij vermoeidheid, en vitamine B1, B3, B6, B12 en biotine voor geestelijke energie.

Het Multi 50+-supplement neem je in via makkelijk te slikken softgelcapsules met licht verteerbare, vloeibare inhoud.

1 Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 g EPA en DHA. De aanvullende dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 g bedragen.

2 Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g EPA en DHA. De aanvullende dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 g bedragen.

3 Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.

4 Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA.

Weerstand Multi

Multi Weerstand bevat voedingsstoffen die de weerstand ondersteunen zoals vitamine C, D en selenium. De vitaminen en mineralen in Weerstand Multi hebben een positieve invloed op het natuurlijke afweersysteem (vitamine C, D en zink) en ondersteunen de energiestofwisseling (vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, C en calcium, ijzer, jodium, mangaan). Zo helpen de mineralen ijzer, koper, zink en selenium het immuunsysteem van de lichaamscellen. Vitamine B6 draagt bij aan de aanmaak van afweercellen en vitamine A, B6, B12, C, D en foliumzuur zorgen mede voor een goede weerstand. Daarnaast bevat elk tablet ook plantenextracten van vlierbes en echinacea.

Multi Probiotica

Multi Probiotica is een handige combi-multi bedoeld voor jong en oud. Vitamine C en D in deze multivitamine zijn goed voor je weerstand. Daarnaast bevat de multi een ruime hoeveelheid vitamine B12. Vitamine B12 heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Daarbij is vitamine B12 van belang voor het zenuwstelsel en helpt bij vermoeidheid Multi Probiotica bevat naast een uitgebreide combinatie voedingsstoffen ook 2,5 miljard levensvatbare bacteriën van vier verschillende bacteriestammen. Een multivitamine met probioticamix.

Wist jij dit al? Naast multivitaminen die speciaal gemaakt zijn om je weerstand te ondersteunen heeft Orthica ook andere multivitaminen in ons totale multi’s-assortiment.