Is magnesium goed voor je gemoedstoestand?

Het korte antwoord op deze vraag is: ja. Magnesium draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid, is goed voor de gemoedstoestand en is gunstig voor een goede geestelijke balans. In drukke periodes kan magnesium je lichaam ondersteunen. Ook voldoende ontspanning, bewegen en goed slapen zijn in zo’n drukke periode natuurlijk belangrijk.

Magnesium is gunstig voor een goede geestelijke balans

Magnesium is betrokken bij veel verschillende processen in je lichaam, zowel geestelijk als lichamelijk. Tijdens een drukke periode kun je ‘drukte in je hoofd ervaren’ en je zorgen maken. Magnesium draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest.

Daarnaast is magnesium goed voor je concentratievermogen en je geheugen, maar ook voor je gemoedstoestand. Dat komt altijd goed van pas, maar zeker in een drukke periode waarin je veel zaken tegelijk moet doen.

In een drukke periode laat de voeding wel eens wat te wensen over. Het is goed om je magnesium-inname in de gaten te houden. Groene bladgroent en volkoren granen zijn een goede bron van magnesium. Ook noten en zaden zijn rijk aan magnesium. Zo kun je amandelen, cashewnoten, walnoten eten, chiazaad en lijnzaad eten om je dagelijkse portie magnesium binnen te krijgen. Daarom is het een goede keuze om ‘s ochtends wat noten en zaden door de yoghurt of kwark te doen voor wat extra magnesium. Als aanvulling op de voeding kun je suppletie overwegen overwegen in de vorm van magnesium tabletten in verschillende doseringen, die passen bij jouw behoefte.

Magnesium