Hoe moet je Probiotica innemen en gebruiken?

Probiotica, waaraan moet je denken als je dit (als supplement) inneemt? Hieronder lichten we ons gebruiksadvies nader toe.

Neem probiotica het liefst in op een lege maag

Het heeft de voorkeur om de probiotica van Orthica op een lege maag in te nemen, bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan, maar een ander moment van de dag mag ook. Als je maag leeg is, zijn de probiotica bacteriën korter in de maag aanwezig en worden er nog geen spijsverteringssappen aangemaakt. Die sappen zijn natuurlijk nuttig voor de vertering, maar ze verlagen de overlevingskans van de bacteriën in het product.

Wacht na het innemen van het supplement een half uurtje met eten, anders worden deze sappen alsnog geactiveerd. Lukt het een keer niet om de probiotica op een lege maag in te nemen, neem ze dan op een ander willekeurig moment.

Waarom je probiotica moet oplossen in vloeistof

Probiotica zijn levensvatbare bacteriën. De darmen zijn met een oppervlakte van 200 m2 het grootste orgaan. De Orthiflor-producten in poedervorm en het poeder uit de capsules dienen bij voorkeur eerst te worden opgelost en doorgeroerd in handwarme vloeistof voordat je ze inneemt.

Kies je voor probiotica in de vorm van een kauwtablet, dan zorgt het speeksel in je mond voor het benodigde vocht. Wel is het dan belangrijk om goed te kauwen.

Probiotica per leeftijd en levensfase

Probiotica bestaan voor zowel voor baby’s, kinderen als volwassenen. Voor elke fase van je leven bestaan er verschillende probiotica met zorgvuldig geselecteerde bacteriemixen.

Meer weten? Lees bijvoorbeeld hier onze FAQ ‘Welk probiotica-supplement voor moeder, baby en kind t/m 12 jaar? Hierin staat specifiek advies over probiotica geschikt voor tijdens de zwangerschap (zowel aan het begin als tijdens de laatste 6 weken) én voor je kindje vanaf de geboorte tot aan het 12e jaar.

Mogelijk ben je ook hierin geïnteresseerd:

Welk probiotica-supplement voor moeder, baby en kind t/m 12 jaar?

Waarom probiotica van Orthica?

Waarom is Pro-Motor toegevoegd aan sommige probioticasupplementen?

Waarom foliumzuur slikken als je zwanger wilt worden?