Hoe helpt zink mijn immuunsysteem?

Zinksupplementen zijn er in verschillende vormen en doseringen, afgestemd op specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

Zink is één van de mineralen die bijdraagt aan een normale werking van je immuunsysteem. Het komt voor in voeding en drinkwater. Misschien heb je weleens gehoord van zink als spoorelement. Zo worden mineralen genoemd waar je relatief weinig van nodig hebt. Het komt voor in duizendsten van grammen in dagelijkse voeding.

Het betekent echter niet dat zink minder belangrijk is, integendeel: ook spoorelementen hebben onmisbare functies in het lichaam. Zink helpt niet alleen het immuunsysteem, maar is ook van belang voor een normale hormoonhuishouding, de kwaliteit van sperma, voor de huid, het gezichtsvermogen en de bescherming van gezonde cellen en weefsels.

immuunsysteem

Zink helpt niet alleen het immuunsysteem, maar ondersteunt bijvoorbeeld ook je gezichtsvermogen.

Begin met gezonde voeding en een actieve leefstijl

Een gezond voedingspatroon en gezonde levensstijl zijn allereerst belangrijk om aan je dagelijkse behoefte zink te kunnen voldoen. Wil je gezond en bewust leven? Dan is het voldoende eten van groenten en fruit vaak een goed startpunt om je immuunsysteem te ondersteunen.

Zink komt in veel verschillende soorten voedingsmiddelen voor, in verschillende concentraties. Denk bijvoorbeeld aan vlees, kaas, graanproducten, noten en schaal- en schelpdieren zoals garnalen en mosselen.

gezonde voeding

In onder meer schelpdieren zoals mosselen zit zink, ter ondersteuning van je immuunsysteem.

Naast gezonde voeding draagt ook een actieve leefstijl bij aan een normale werking van je weerstand. Veel bewegen, liefst in de buitenlucht zodat zonlicht in je huid vitamine D aanmaakt, heeft een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. Beweging is onderdeel van een gezonde levenswijze en belangrijk voor je weerstand.

Hoeveel zink per dag?

Voor de ondersteuning van je weerstand is het belangrijk dat je dagelijks voldoende zink binnenkrijgt. Een volwassene man heeft per dag 9 mg zink nodig. Voor volwassen vrouwen geldt een dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 7 mg.

Uit eerder hierboven genoemde voedingsmiddelen kun je zink halen. Hoewel jij je best doet om gezond en voldoende gevarieerd te eten, kun je soms wat extra’s gebruiken als aanvulling op je voeding. Dit geldt ook voor vrouwen die borstvoeding geven. Zink-supplementen kunnen dan een nuttige aanvulling zijn op gezonde voeding.

voeding

Voor vrouwen die borstvoeding geven kan een zinksupplement een nuttig aanvulling op voeding zijn.

Jouw specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren bepalen welke vorm en dosering van een zinksupplement voor jou geschikt zijn.

Uit welke Orthica zink-supplementen kun je kiezen?

We bieden een breed assortiment aan in zinksupplementen. Je vindt zink in zowel een enkelvoudig preparaat (een voedingssupplement met alleen of voornamelijk zink), als in een multivitamine. Je kiest voor een zinksupplement als je je weerstand wilt ondersteunen. Er zijn drie verschillende soorten doseringen om uit te kiezen:

  • Zink zuigtabletten: organisch gebonden zink in lage dosering
  • Zink-15: aminozuurgebonden zink in basisdosering
  • Tri Zink-25: drie vormen organisch gebonden zink in krachtige dosering

Zink zuigtabletten

Zink zuigtabletten bevatten organisch gebonden zink, propolis en zuurvrije vitamine C. De dosering zink (-citraat) per tablet is 4 mg. Zink en vitamine C hebben een positieve invloed op het immuunsysteem. Spaart het gebit door gebruik van xylitol in plaats van suiker en zuurvrije vitamine C. Met honing en citroen voor een aangename smaak. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Goed te combineren met Weerstand Multi.

Zink-15

Zink-15 bevat aminozuurgebonden zink. Een tablet Zink-15 bevat 15 mg zink (-bisglycinaat). Zink heeft vele functies in het lichaam, waaronder het ondersteunen van de weerstand. Zink-15 is goed te combineren met Weerstand Multi.

Tri Zink-25

Tri Zink-25 bevat drie vormen organisch gebonden zink in een krachtige dosering. Zink ondersteunt het immuunsysteem en beschermt gezonde cellen en weefsels. De dosering zink per capsule bedraagt 25 mg zink (-citraat, -gluconaat, -picolinaat). Je kunt Tri Zink-25 goed combineren met een Weerstand Multi.

  • Wist jij dit al?

Naast de enkelvoudige zinkpreparaten van Orthica vind je zink ook terug in verschillende Multi’s, bijvoorbeeld de Multi 4 all en de Multi Max. De zinkdosering verschilt per product, zodat je kunt kiezen voor een supplement dat past bij jouw specifieke persoonlijke omstandigheden en voorkeuren.

Mogelijk ben je ook hierin geïnteresseerd:

  • Wanneer kies ik welk vitamine C-supplement?
  • Wanneer kies ik welk vitamine D-supplement?
  • Weerstand