Sporters

Sporters

Regelmatig bewegen en (intensief) sporten is belangrijk en goed voor lichaam en geest. Je voelt je er fit, gezond en lekker door. Bij het sporten verbruik je ook veel energie, vitaminen en mineralen. Een gezond en gevarieerd dieet past daarom bij een sportieve levensstijl. Ter aanvulling op de voeding zijn er voedingssupplementen waarmee je je lichaam een handje kunt helpen.

Voeding voor de spieren

Wil je iets extra’s doen voor je spieren? Magnesium, calcium, vitamine D en kalium spelen een rol bij het behoud van soepele en sterke spieren. Bij sporters kan de behoefte aan deze voedingsstoffen hoger liggen dan gemiddeld1. Een complete (hooggedoseerde) multi die verschillende vitaminen en mineralen bevat, zoals Multi Max van Orthica, kan in het bijzonder voor sporters een goede aanvulling op de voeding zijn. De naam ‘multivitaminen’ zegt het echter al: een multi bevat in mindere mate mineralen. Dat komt door het volume dat mineralen innemen in een tablet. Vraag daarom aan een gezondheidsprofessional welke voedingssupplementen, als aanvulling op je voeding, passen bij jouw actieve leefstijl.

Je energieniveau

Om je energieniveau te ondersteunen, kan je jouw voeding hierop aanpassen. Verschillende B-vitaminen helpen om energie vrij te maken uit de voeding. Denk aan vitamine B1, B2, B3, B5, B6, biotine en vitamine B12. Ook andere vitaminen en mineralen helpen daarbij. Vitamine C, ijzer, jodium en mangaan ondersteunen je energieniveau.


1 NPN (2017). Sporters. Supplementinfo. http://www.supplementinfo.nl.