Filteren
Selectie verfijnen
Speciale wensen
 1. Bij zwangerschaps (wens) en borstvoeding
 2. Veganistisch
 3. Vegetarisch
Adviesleeftijd

Vermoeidheid

Vermoeidheid. Je niet fit voelen, op het verkeerde moment. Toch wat te weinig energie. Iedereen heeft af en toe zo’n periode. Wie een actief leven leidt en graag elke dag het beste uit zichzelf haalt, is gebaat bij voldoende (nacht)rust, mentale en fysieke ontspanning en een gezond eet- en drinkpatroon. Lukt het jou niet altijd die balans te vinden? Soms kun je door een aanvulling op je dagelijkse voeding je energieniveau ondersteunen. Supplementen met B-vitamines, vitamine C, vitamine D, magnesium en ijzer kunnen jou ondersteunen bij vermoeidheid en futloosheid1, je energieniveau op peil houden2 en het functioneren van je spieren3 en concentratievermogen4.

1 B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12, C en ijzer
2 B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C en ijzer, jodium, koper, mangaan
3 calcium, kalium, magnesium en vitamine D
4B1, B3, B5, B6, B8, B11,B12, magnesium, C
Lees verder ...
Blogs vertellen jou meer
 • Wintertijd: welk effect heeft de klok terugzetten op jou en je lichaam?
  Wintertijd: welk effect heeft de klok terugzetten op jou en je lichaam?
  Ieder jaar gaat op de laatste zondag van oktober de wintertijd in. Dat betekent een uurtje langer slapen ten opzichte van de zomertijd. Maar de dagen worden weer korter, omdat het eerder donker wordt. Je lichaam kan een mini-jetlag krijgen door het terugzetten van de klok. In deze blogpost vertellen we je meer over de mogelijke gevolgen van wintertijd op jou en je lichaam. Ook geven we je nuttige tips om goed te slapen en hoe je je kunt aanpassen aan het...
 • Wat kan helpen als de huid er vermoeid uitziet in de wintermaanden?
  Wat kan helpen als de huid er vermoeid uitziet in de wintermaanden?
  Veel mensen denken bij de winter toch al snel aan prachtige landschappen met sneeuw en ijs, die gewenste ‘witte Kerst’ inclusief feestelijke maaltijden en bijvoorbeeld de jaarlijkse wintersport. Erg leuk allemaal, maar je huid - zeker in je gezicht - is minder blij met winterse kou. Veel mensen hebben elk jaar in deze periode een schrale en/of doffe, vermoeid ogende huid. In dit artikel leggen we je uit hoe je huidlagen werken en wat je kunt doen om je huid gezond te...
 • Minder futloos gevoel na je werkdag: 10 tips deel 1
  Minder futloos gevoel na je werkdag: 10 tips deel 1
  Herken jij dit bij jezelf: futloos thuiskomen, weinig energie na het werk, en soms vermoeid wakker worden? Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat 53 procent van Nederlandse werknemers zich meerdere keren per maand moe en lusteloos voelt na een dag werken. En 20 procent ervaart dat zo nu en dan diverse keren per week. Wil jij je minder vaak futloos voelen na werk of gedurende jouw werkdag? Lees hier de eerste 5 manieren die je daarbij kunnen helpen. In deel 2 volgen er nog...
Naar de blogpagina
Onze productfavorieten
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Multi Energie
  Multi Energie
  Multi Energie is een multivitamine met vitamine B2, B3, B5, B6, B11 (foliumzuur), B12, C en ijzer bij futloosheid en vermoeidheid2 en met vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C en ijzer, jodium, koper, mangaan ter ondersteuning van jouw energieniveau1. De inhoud van deze multivitamine is vloeibaar: de mini softgels kun je makkelijk slikken. De actieve vorm maakt de B-vitaminen goed opneembaar in het lichaam.
 2. Magnesium-400
  Magnesium-400
  Magnesiumsupplement met 400 mg magnesium. Bevat ook selenium, calcium en zink. Combinatieformule ter ondersteuning van je botten2, spieren1, zenuwstelsel1 en je weerstand3. Goed opneembaar voor iedereen met een goede spijsvertering. Magnesium-400 kan met name een goede aanvulling zijn voor mensen die intensief sporten of vrouwen die zwanger zijn.
 3. B12 zuigtabletten
  B12 zuigtabletten
  Krachtige dosering vitamine B12 in een, met de natuurlijke zoetstof xylitol, gezoet zuigtablet. Makkelijk in gebruik, juist als je niet zo makkelijk iets inslikt. Gegarandeerd zonder dierlijke ingrediënten.
 4. Vegan Proteïnemix Vanille
  Vegan Proteïnemix Vanille
  Eiwitten gebruik je ter ondersteuning van de spierkracht. Eiwitsupplementen ondersteunen spiergroei, spiermassa en spierherstel (ook bij sport). Vegan Proteïnemix Vanille biedt een optimale aanvulling van eiwitten op de voeding. De plantaardige formule is gemaakt uit hoogwaardig erwt- en rijsteiwit en bevat alle essentiële aminozuren. Met BCAA’s leucine, isoleucine en valine in een verhouding van 2:1:1, en enzymenblend (DigeZyme®).
 5. C-500 PureWay
  C-500 PureWay

  Vitamine C is een antioxidant, ondersteunt de afweer van het lichaam en draagt bij aan het normale functioneren van het immuunsysteem.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Meer producten voor jou
Veelgestelde vragen, handig bij elkaar!
Heeft voeding invloed op het behoud van soepele spieren?

Ja. Om spierwerking en soepele spieren te ondersteunen is het belangrijk gezond en gevarieerd te eten. Een uitgebalanceerd voedingspatroon zorgt er onder meer voor dat je de hoeveelheid magnesium in je lichaam op peil houdt.

Welke vitamines ondersteunen mij bij vermoeidheid?

Er is een aantal vitamines dat jou kan ondersteunen bij vermoeidheid en futloosheid. Dat geldt voor sommige B-vitamines*, en vitamine C. Waar precies ondersteunen deze vitamines bij en uit welke voeding of andere bronnen haalt je lichaam deze essentiële voedingsstoffen?

Kan ik mijn concentratie ondersteunen met supplementen?

Ja, er zijn supplementen die ter aanvulling op een gezond voedingspatroon je hersenfuncties, concentratievermogen en gemoedstoestand kunnen ondersteunen. Denk daarbij met name aan vitamine B1, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en vitamine C.

Meer vragen over vermoeidheid Alle veelgestelde vragen

Waarom voel ik me weleens vermoeid en futloos?

Als je iets ter ondersteuning van vermoeidheid wilt doen, is het eerst belangrijk om te begrijpen wat redenen kunnen zijn. Het kan te maken hebben met dat je soms niet genoeg hebt kunnen slapen, een drukke periode op je werk, een korte periode van stress door bijvoorbeeld een veeleisend gezinsleven, het wisselen van de seizoenen (zoals zomer naar herfst of in het voorjaar) of een lastige situatie waarmee je opeens moet omgaan. Wellicht voel je je soms futloos na het sporten: vraag je fysiek misschien teveel van jezelf? Een onvolwaardige voeding, waardoor je lichaam bijvoorbeeld van te weinig vitamines, mineralen en aminozuren wordt voorzien, kan ook vermoeidheid in de hand werken.

Wat kan ik doen ter ondersteuning van vermoeidheid?

Er is heel veel wat je zelf kunt ondernemen om je energieniveau te ondersteunen, of wanneer je soms een futloos gevoel ervaart. Gelukkig maar, want natuurlijk wil jij je dagelijks energiek voelen, en energie en scherpte hebben wanneer dat van je gevraagd wordt.

Zorg voor een regelmatig slaappatroon, beperk alcoholgebruik, eet gezond en gevarieerd, neem voldoende rust, beweeg regelmatig in de buitenlucht, probeer problemen thuis of op het werk op te lossen. Doe dingen waar je energie van krijgt, ga in de avond zo min mogelijk achter een beeldscherm zitten en kijk bijvoorbeeld wat minder vaak op je mobiele telefoon.

Aanvulling op je voeding bij vermoeidheid: nutriënten

Je las het eerder al op deze pagina: als datgene wat jij eet en drinkt binnen jouw voedingspatroon soms niet toereikend lijkt om jouw lichaam te voorzien van voldoende voedingsstoffen, dan kan een voedingssupplement hierbij helpen. Veelgekozen supplementen ter ondersteuning bij vermoeidheid zijn onze Multi Energie, Magnesium-400, en onze Vegan Proteïnemixen (eiwitsupplementen) in de smaken vanille en chocolade met vitamine B-12.

Persoonlijke aandacht voor jou, voor een goede keuze

Orthica-adviseurs en onze partners staan elke dag voor je klaar, door heel Nederland. Orthica hecht veel belang aan persoonlijk advies en het jou zo goed mogelijk informeren. Dus ook als het gaat om het kiezen voor én de optimale dosering van voedingssupplementen die je kunnen helpen om je energieniveau te ondersteunen, soms vermoeid bent of een futloos gevoel ervaart. Ga naar onze productpagina’s, daar vertellen we je graag meer!

KAG-nr: 431-0820-3281

Terug naar boven ...