Expert Clinics 2020

met huidtherapeut

Marcelline Goyen

Schrijf

nu in!

U ontvangt van ons een bevestiging per post.

*Verplichte invulvelden

De overtuiging dat de basis van onze gezondheid in onze darmen ligt, krijgt zelfs in wetenschappelijke kringen steeds meer steun. Het is dan ook niet verrassend dat mensen met acne, eczeem, psoriasis en andere chronische huidaandoeningen opvallend vaak ook darmklachten hebben. Zoals verstopping of juist diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid en buikkrampen. Vergelijkbaar met de hersen-darm-as, bestaat er ook een huid-darm-connectie. In deze Expert Clinic gaan Marcelline Goyen en Andrea van Vuuren in op de onderliggende mechanismen van de huid-darm connectie. 


'De huid-darm connectie'Van mechanisme naar behandelopties bij chronische huidproblemen.

Deelnamekosten en meer informatie

Deelname aan de Expert Clinic kost € 30. De prijs is inclusief hand-out en een buffet met salade, soep en brood. Wij houden graag rekening met dieetwensen. Geef ze aan ons door bij uw inschrijving.

Data, locaties en tijden

De Expert Clinics worden op twee data en locaties gegeven. U bent van harte welkom bij de Expert Clinic in Zwolle of Rotterdam vanaf 15.00 uur. Het programma start om 15.30 uur en zal duren tot ongeveer 20.15 uur.

Huidtherapeut Marcelline Goyen heeft ruim 20 jaar werkervaring als huidtherapeut. Vanuit haar zoektocht naar het hoe en waarom van huidproblemen stuitte ze op de rol van de darmen. Na een opleiding tot darmtherapeut (2009) kon ze beide werkvelden combineren. 

Afwisselende lezing: wetenschappelijke status en toepassing van suppletie bij huidproblemen


Andrea van Vuuren is diëtist en Scientific Educator. Ze deelt in een afwisselende lezing de wetenschappelijke stand van zaken op het gebied van beïnvloeding van het darmmilieu bij huidproblemen.

Accreditaties zijn aangevraagd!

Accreditatie voor deze Expert Clinic is aangevraagd bij MBOG, KTNO (FAGT, VBAG, LVNG, NVST, CAT, VIV, VVET), AVIG (VHAN, ABB, ABNG-2000, NVNR), NVD, NVH , NVVM/RM, NWP, VNT. Het certificaat wordt na afloop verstrekt door Stichting Educatie Atrium Innovations.


Samenwerking met Stichting Educatie Atrium Innovations

Expert Clinics worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Educatie Atrium Innovations. Deze Stichting biedt een uitgebreid programma op het gebied van voeding, suppletie en gezondheid. Kijk voor meer informatie op www.educatie-atrium-innovations.nl of bel naar 036-546.09.30.

Naast verschillende praktijktrajecten waarin ze mensen met onder andere eczeem succesvol behandelde, werkte ze ruim zes jaar aan de research voor haar boek ‘De huid-darm connectie’ ©2019. Het boek is geen eindstation, maar een wegwijzer voor eenieder die meer inzicht en wetenschappelijke onderbouwing zoekt in ‘de huid-darm connectie’.

Aan de orde komen voeding(stoffen), pre- en probiotica. Ze vertaalt dit naar een praktisch advies, waarvan voeding, leefstijl en suppletie-advies een onderdeel vormen. Ze geeft antwoord op de vraag welke probiotica geschikt zijn voor het verbeteren van de communicatie tussen darm en huid.


Ook de rechtstreekste invloed van specifieke voedingsstoffen op de huid komt aan bod, onderbouwd met wetenschappelijke publicaties. Zo leert u welke supplementen ondersteuning bieden bij diverse huidaandoeningen.

Copyright © 2020 Orthica