Expert Clinics 2019/2020

met drs. Wendy Walrabenstein

Schrijf

nu in!

U ontvangt van ons een bevestiging per post.

*Verplichte invulvelden

We worden steeds ouder, maar helaas ook minder gezond. De helft van alle Nederlanders heeft minstens één chronische ziekte. Van de 

65-plussers heeft zelfs een kleine 70% twee of meer aandoeningen. Natuurlijk willen we allemaal zo lang mogelijk leven, maar dan wel het liefst gezond! In deze Expert Clinic vertellen drs. Wendy Walrabenstein en Lianne Weggemans MSc welke wetenschappelijk bewezen factoren ‘gezond ouder worden’ beïnvloeden en hoe u deze doelgericht kunt inzetten in een cliëntadvies. 


'Gezond ouder worden; het oprekken van de healthy life span.'Over inzichten voor complete ondersteuning met voeding, leefstijl en suppletie.

Deelnamekosten en meer informatie

Deelname aan de Expert Clinic kost € 30. De prijs is inclusief hand-out en een buffet met salade, soep en brood. Accreditatie voor de Expert Clinic is aangevraagd bij MBOG, KTNO (LVNG, VBAG en BATC), AVIG en Stichting ADAP. 

Data, locaties en tijden

De Expert Clinics worden op meerdere data en locaties gegeven, ook bij u in de buurt! U bent van harte welkom bij een Expert Clinic in uw omgeving vanaf 15.30 uur. Het programma start om 16.00 uur en zal duren tot ongeveer 21.30 uur.

Diëtist en onderzoeker drs. Wendy Walrabenstein introduceert gezond ouder worden vanuit een persoonlijke ervaring: ze heeft zelf een man die 23 jaar ouder is en natuurlijk zo lang mogelijk gezond wil blijven. Ze bespreekt tijdens de Expert Clinic de studies van interessante onderzoekers.

Afwisselende lezing: onderliggende mechanismen, indicaties en suppletie toepassingen 


Lianne Weggemans, voedingskundige (MSc) en Scientific Educator bij Orthica, bespreekt in deze Expert Clinic indicaties die voorkomen bij ouder worden. Zoals, verminderde spijsvertering, spierkracht, huidveroudering en inflammatie.

Samenwerking met Stichting Educatie Atrium Innovations

Expert Clinics worden georganiseerd in samenwerking met Stichting Educatie Atrium Innovations. Deze Stichting biedt een uitgebreid programma op het gebied van voeding, suppletie en gezondheid. Kijk voor meer informatie op www.educatie-atrium-innovations.nl of bel naar 036-546.09.30.

Ze gaat ook in op het thema inflammaging, ofwel factoren die veroudering en inflammatie versnellen. Haar eigen promotieonderzoek, naar de ondersteuning van reuma- en artrosepatiënten met voeding en leefstijl komt aan bod en ze behandelt aan de hand van casuïstiek de inzet van voeding en leefstijl bij metabool syndroom, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, reuma en artrose.

Ze gaat dieper in op onderliggende mechanismen van deze indicaties die bekend zijn vanuit de wetenschap en maakt de vertaalslag naar bruikbare suppletie-adviezen voor in de praktijk.

Your headline

Copyright © 2019 Orthica