Nieuws Consumenten

Nieuws Consumenten

  1. Onderzoek naar invloed van alcohol op het puberbrein

    Onderzoek naar invloed van alcohol op het puberbrein
    Vandaag krijgen bijna 200.000 middelbare scholieren de uitslag van hun eindexamen. Spannend, want mag de vlag uit of is het nog even keihard blokken? Een ding is duidelijk, er worden de komende dagen heel wat feestjes gevierd. En daar zal vast wel een flesje champagne op worden ‘opengeplopt’. Maar hoe schadelijk is nu eigenlijk alcohol voor het puberbrein? Vier Nederlandse...

    --

    Lees meer
  2. Hoeveel gram groente en fruit per dag?

    Hoeveel gram groente en fruit per dag?
    Hoeveel gram groente en fruit moeten we eigenlijk per dag eten? Twee stuks fruit en 200 gram groente? Waar wetenschappers, professionals en consumenten het in ieder geval over eens zijn: groente en fruit zijn gezond. Maar over de ideale samenstelling en hoeveelheid wordt verschillend gedacht. Tot nu toe… 800 gram groente en fruit Onlangs is er een omvangrijke meta-analyse gepubliceerd...

    --

    Lees meer
  3. Een kleine dosis noten, een grote dosis voordelen

    Een kleine dosis noten, een grote dosis voordelen
    Een handjevol noten is al voldoende voor de nodige gezondheidsvoordelen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Aune et al.

    --

    Lees meer
  4. Hoe een etiket jou helpt in de strijd tegen calorieën

    Hoe een etiket jou helpt in de strijd tegen calorieën
    Onlangs lazen we een interessante studie van de Universiteit van Liverpool*. De uitslag is verassend: proefpersonen kozen voor minder calorierijke snacks als het etiket van de snacks informatie bevatte over het aantal kilocalorieën en de fysieke activiteit die nodig is om dit aantal calorieën ‘weg te werken’. Simpelweg laten zien wat mensen eten en wat dit betekent voor hun gezondheid...

    --

    Lees meer
  5. Voedselconsumptiepeiling: Nederland eet minder vlees, de groenteconsumptie blijft gelijk

    In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport worden sinds 1987 periodiek gegevens verzameld over de voedselconsumptie en de voedingstoestand van de Nederlandse bevolking. Dit onderzoek is de Voedselconsumptiepeiling (VCP). Nieuwe resultaten, die de voedselconsumptie van Nederlanders tussen 2012-2016 vergelijken met die van de 5 jaar daarvoor, zijn onlangs beschreven in een rapport van het RIVM. 75% haalt...

    --

    Lees meer

Producten 111 tot 115 van 123 in totaal