Gezond eten bevordert werkprestatiesUit onderzoek dat is uitgevoerd door 3 Amerikaanse gezondheidsorganisaties blijkt dat werkprestaties van werknemers aanzienlijk kunnen verbeteren wanneer zij gezond eten. Bij werknemers die minimaal 4 keer per week groenten en fruit aten, steeg de productiviteit op het werk met gemiddeld 20%.

Ziekteverzuim

Naast dat de productiviteit op het werk met 20% toeneemt, neemt bij de werknemers die gezond eten ook het ziekteverzuim af. Medewerkers die ongezond eten, blijven gemiddeld 27% vaker thuis door ziekte dan de medewerkers die gezond eten.

Energiek aan het werk

Het eten van gezonde voeding zorgt voor meer energie, ook tijdens het werk. Door minstens 4 keer per week groente bij het avondeten te eten en overdag minimaal 1 stuk fruit te nemen, voelen mensen zich fitter, gezonder en energieker. Daarnaast zijn ze minder vaker ziek en is hun concentratievermogen veel beter.

Broodje kroket of een broodje gezond?

Stel je hebt op je werk tijdens de lunch de keuze uit een broodje kroket of een broodje gezond. Wat kies jij? Meer dan de helft van de medewerkers kiest in dat geval voor een broodje kroket. Bedrijven zouden er goed aan doen om hun medewerkers alleen gezonde voeding aan te bieden tijdens de lunch.

Rol van werkgevers

Wat zou jij doen als je werkgever was? Je wilt als werkgever natuurlijk fitte, gezonde en energieke werknemers. Een werkgever kan hieraan bijdragen door gezonde voeding te stimuleren en tijdens de lunch bijvoorbeeld fruit, groenten, soepen en salades aan te bieden.

Bron: https://www.werkenergieanalyse.nl/blog/eetgedrag-werknemers-prestaties/