chili maatregelen obesitasIn Chili is 75% van de bevolking veel te zwaar. Daarom heeft de Chileense regering maatregelen getroffen die de Chilenen en vooral de Chileense kinderen moeten gaan helpen om gewicht te verliezen. Zo werd in de afgelopen 2 jaar de belasting op suikerhoudende frisdrank verhoogd tot 18%. Op voedsel dat veel suiker, zout, geharde vetten of veel calorieën bevat, kwamen verplicht zwarte labels als waarschuwing. Om het overgewicht van kinderen terug te dringen werden nog eens extra stappen gezet.

Maatregelen voor kinderen


Voedselfabrikanten werden gesommeerd om de afbeeldingen van kinderhelden van hun snoepverpakkingen halen en op scholen mocht er geen junkfood meer worden verkocht. Ook werd het geven van borstvoeding in plaats van instant voeding voor baby’s aangemoedigd. Om dit nog verder te stimuleren, mogen fabrikanten van babyvoeding er vanaf 2018 ook geen reclame meer voor maken. Daar komt in 2019 nog bovenop dat er helemaal geen reclame meer mag worden gemaakt voor junkfood.

De reden waarom


De Chileense senator Girardi nam het voortouw in deze ontwikkelingen. Hij is ervan overtuigd dat suiker meer mensen doodt dan terrorisme en auto-ongelukken bij elkaar. Wereldwijd overlijden er volgens hem meer dan 3 miljoen mensen vroegtijdig per jaar, en daar wil hij wat aan doen. Chili neemt als eerste land in de wereld deze maatregelen, met het idee dat andere landen het goede voorbeeld volgen.

Bron:
Trendwatching.com