Sluiten

Consumenten

Eten van cashews tijdens de zwangerschap draagt bij aan cognitieve ontwikkeling kind

Eten van cashews tijdens de zwangerschap draagt bij aan cognitieve ontwikkeling kindUit onderzoek onder ratten blijkt dat consumptie van cashewnoten tijdens de zwangerschap en de borstvoeding gunstig kan zijn voor de cognitieve ontwikkeling van het nageslacht. De onderzoekers onderzochten de invloed van cashewnoten op de ontwikkeling van de hersenen, het geheugen en het vetzuurprofiel bij de nakomelingen.

Vetzuren in cashewnoten

Cashewnoten zijn een belangrijke bron van vetzuren. En die zijn weer van belang bij de overdracht van zenuwprikkels en de hersenfunctie, aldus de onderzoekers. Bij het onderzoek werden de dieren onderverdeeld in 3 groepen:

  • Een controlegroep, die sojaboonolie kregen (7%)
  • Een groep kreeg een normale dosis cashewnootolie (7%)
  • Een groep kreeg een hoge dosis cashewnootolie (20%)

Resultaat onderzoek

Het meest opvallende resultaat is dat het gunstige effect op de hersenontwikkeling en het geheugen vooral zichtbaar was in de groep met een normale dosis vetzuren uit cashewnoten.

Bron: Tavares de Melo et al., Maternal intake of cashew nuts accelerates reflex maturation and facilitates memory in the offspring. International Journal of Developmental Neuroscience. 2017