2% van de nederlanders drinkt nooit een glas water 298x200Uit het Nationaal Wateronderzoek 2017 blijkt dat de meeste Nederlanders weleens een glas water drinken. Slechts 2% van de ondervraagden geeft aan nooit water te drinken. Het onderzoek is in opdracht van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) uitgevoerd door Ruigrok NetPanel onder 509 Nederlanders van 18 jaar en ouder die verpakt bron- en mineraalwater drinken. De hoofdvraag van dit onderzoek is: Hoe gebruiken en waarderen Nederlanders verschillende soorten water?

Verpakt bron- en mineraalwater


Onder verpakt bron- en mineraalwater wordt bron- en mineraalwater verstaan dat uit natuurlijke bronnen komt en in een verpakking wordt aangeboden, zoals een fles of pak. Uit het onderzoek komt naar voren dat kraanwater het meest populair is onder de ondervraagden, maar liefst 92% geeft aan weleens kraanwater te drinken. Voor verpakt bron- en mineraalwater plat is het percentage 52%, met een smaakje 31%, licht bruisend 26% en bruisend 25%.

Waarom drink jij water?


Een van de vragen die tijdens het onderzoek is gesteld, is: Waarom drink jij water? De volgende redenen om water te drinken, zijn:

  • Omdat water de dorst lest 73%.
  • Om mijn vochtgehalte op peil te houden 66%.
  • Omdat het verfrissend is 55%.
  • Omdat het past bij een gezonde leefstijl 50%.

Elke dag water drinken


89% van de ondervraagden geeft aan elke dag water te drinken. Per dag wordt er per persoon gemiddeld 4,6 glas water gedronken. Het onderzoek wijst uit dat ouderen (55 jaar en ouder 94%) vaker dagelijks water drinken dan jonge waterdrinkers (18 tot en met 24 jaar 82% en 25 tot en met 34 jaar 83%).

Meer over water


Andere interessante uitkomsten uit het onderzoek zijn:

  • De meeste mensen drinken het liefst water tussendoor in de middag (34%) en direct bij het opstaan (17%).
  • 58% drinkt het liefste water uit een glas, 19% uit een plastic flesje tot 0,5 liter.

Meer uitkomsten bekijken? Lees hier het Nationaal Wateronderzoek.