Suppletie

Suppletie

  1. Het belang van gezonde darmen

    Een paar jaar geleden concludeerde psychologe Laura Steenbergen al dat een gezonde en goed functionerende darmwand de gemoedstoestand ondersteunt. Uit haar onderzoek bleek dat proefpersonen met een gezond darmmicrobioom minder piekeren en minder ontmoedigd of boos waren bij tegenslag. Hoe het microbioom de gezonde geest precies ondersteunt, werd niet duidelijk in haar onderzoek, maar volgens Steenbergen zijn er wel drie...

    --

    Lees meer
  2. Omega 3 en antioxidanten beschermen je ogen

    Wie dagelijks 200 gram groenten en 2 stuks fruit eet en minstens 2 keer in de week vette vis, investeert in de toekomst van zijn ogen. Want dit voedingspatroon ondersteunt het gezichtsvermogen, zo blijkt uit het Rotterdamse Erasmus Gezondheid Onderzoek (ERGO). Effect op lange termijn Aan het Rotterdamse onderzoek deden 4.200 proefpersonen van 55 jaar of ouder mee. Er werd...

    --

    Lees meer
  3. Gezondheid hersenen beïnvloed door darmen

    Steeds vaker verschijnen er interessante artikelen over de invloed die darmbacteriën hebben op de gezondheid. Onlangs publiceerde goedgezond.info zo’n interessant artikel met als titel: hersen-darm-as. Hierin wordt uitgelegd dat de hersengezondheid wordt beïnvloed door je darmen. Een samenvatting lees je hieronder. Onderzoeken In de afgelopen jaren zijn er meerdere onderzoeken gepubliceerd over de rol die darmbacteriën spelen. Enkele zijn: Voedingskeuze...

    --

    Lees meer
  4. Waar is magnesium goed voor?

    Magnesium is uitgeroepen tot hét voedingssupplement van 2018 en eigenlijk is dat ook niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat dit mineraal in bijna alle cellen van je lichaam voorkomt en dus bij vele processen in je lijf betrokken is. Het is dan ook van belang dat je voldoende magnesium binnenkrijgt. Gelukkig komt magnesium in zeer veel soorten voeding voor...

    --

    Lees meer
  5. Onmisbaar: voldoende gezonde vetten

    Nederlanders hebben in de afgelopen jaren minder smeer- en bereidingsvetten geconsumeerd. Uit cijfers van de Voedselconsumptiepeiling (VCP) blijkt dat we in 2012 - 2014 vier gram per dag minder van deze vetten hebben genuttigd in vergelijking met 2007-2010. Deze daling geldt voor zowel mannen en vrouwen en voor ontbijt, lunch en diner. Het eten van te veel verkeerde vetten is...

    --

    Lees meer

Producten 6 tot 10 van 18 in totaal