Orthiflor Sensitive

Probiotica-supplement met vitamine E, Aloë Vera en druivenpitextract

Mild probioticum in poedervorm voor het hele gezin: van de allerkleinsten (vanaf 1 jaar) tot de oudsten. Bevat 8 verschillende bacteriestammen. Goede overleving van bacteriën in het zure milieu van de maag door de toevoeging van Pro-motor. Bevat vitamine E, druivenpitextract, Aloë Vera en prebiotica. Geschikt vanaf de bijvoeding.
In poedervorm, met 8 bacteriestammen
Met vitamine E, aloë vera en druivenpit-extract
Bevat prebiotica
Met Pro-motor1 voor goede overleving van bacteriën
Niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding i.v.m. aanwezige plantenextracten
Verpakking
80 gram
Adviesprijs:
€ 48,40
Adviesprijs

€48,40

1+

Probiotica met vitamine E, Aloë Vera en druivenpitextract

Mild probioticum als poeder in te nemen: geschikt vanaf 1 jaar

Zoek je milde probiotica of één probioticum voor het hele gezin? Orthiflor Sensitive is een mild probiotica-supplement in poedervorm dat door iedereen - vanaf 1 jaar - kan worden gebruikt. Van de allerkleinsten tot de oudsten2. Het poeder bevat een probiotica-mix met 8 levensvatbare bacteriestammen en is gemakkelijk te doseren. Voor een goede overleving van deze bacteriën in het zure milieu van de maag is er Pro-motor aan het poeder toegevoegd. Dit probioticum bevat ook vitamine E. Vitamine E is een antioxidant en helpt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen. Orthiflor Sensitive bevat ook prebiotica.Aanbevolen dagdosering verschilt per leeftijd

De aanbevolen dagdosering van Orthiflor Sensitive verschilt per leeftijd. Voor kinderen van 1 tot 4 jaar wordt 1 gram per dag (1/2 maatschepje) aanbevolen. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is de aanbevolen dagdosering 2 gram (1 maatschepje). Vanaf 12 jaar wordt 4 gram per dag aanbevolen (2 maatschepjes). Overschrijd de maximale dosering niet. Voor inname voeg je het poeder toe aan wat lauwwarme vloeistof, yoghurt(drink) of limonade op kamertemperatuur mag ook. Even doorroeren en direct opdrinken, liefst op een nuchtere maag.Niet geschikt tijdens zwangerschap: ontdek onze alternatieven

Gebruik Orthiflor Sensitive niet tijdens zwangerschap en borstvoeding i.v.m. aanwezige plantenextracten. Ben je zwanger, dan hebben wij speciaal voor die periode twee passende supplementen: Orthiflor Fem en Orthiflor StartOrthica: ontwikkeld vanuit wetenschappelijke visie

Ons team van specialisten is dagelijks bezig met het samenstellen van unieke en kwalitatieve producten, die ontwikkeld worden vanuit wetenschappelijke inzichten, en altijd te combineren zijn met andere voedingssupplementen.

1 Voor een goede overleving van de bacteriën in de darm. Pro-Motor zorgt ervoor dat de bacteriën sneller zuur gaan produceren. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen het zure milieu in de maag. Door het toevoegen van Pro-Motor is het inweken van het poeder niet meer nodig en kan het product direct na het oplossen ingenomen worden. Je herkent probiotica met Pro-Motor aan het logo op de verpakking.

2 Niet gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding i.v.m. aanwezige plantenextracten. Speciaal voor die periode is er Orthiflor Fem en Orthiflor StartKAG-nr.: 431-0820-3281
Productspecificaties
Ingrediënten

Twee maatschepjes (4 gram) bevatten:

Vitaminen
vitamine E (D-alfa-tocoferylsuccinaat) (37ie) 25 mg
   
Mineralen (elementaire hoeveelheid)
mangaan (-gluconaat) 2,4 mg
   
Kruiden - planten (bestanddelen)
Aloe barbadensisgel (aloë vera) (200:1) 52 mg
Vitis-viniferaextract (druivenpit)
(minimaal 85% bioflavanolen, bestaande uit mono-(cathechines),
di- en polymeren (OPC)) 20 mg
   
Diversen
N-acetyl-D-glucosamine 200 mg
L-glutathion 28 mg
   
bacteriepreparaat 3,0 x 109 KVE* in ongeveer gelijke verhoudingen:
Bifidobacterium bifidum
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium lactis
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus paracasei
Lactobacillus salivarius
Lactococcus lactis
Fructo-oligosachariden 160 mg
   
*kve = kolonievormende eenheden

Ingrediënten:
rijstzetmeel, maltodextrine, natuurlijk eiwit-isolaat, N-acetyl-D-glucosamine (uit schaaldieren), fructo-oligosachariden, kaliumchloride, bacteriecultuur, Aloe barbadensisgel, magnesiumsulfaat, D-alfa-tocoferylsuccinaat, L-glutathion, mangaanaminochelaat, amylases, Vitis viniferaextract, mangaansulfaat.

Bevat geen Synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.
Adviesleeftijd 1+
EAN-code 8714439571186
De aanbevolen dosering voor kinderen vanaf één tot vier jaar is 1 gram per dag (half maatschepje). De aanbevolen dosering voor kinderen van vier tot twaalf jaar is 2 gram per dag (één maatschepje). De aanbevolen dosering vanaf twaalf jaar is 4 gram per dag (twee maatschepjes). De aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Het poeder toevoegen aan lauw water of magere melk, yoghurt drink, limonade (siroop) op kamertemperatuur, doorroeren en bij voorkeur op een lege maag opdrinken. De dagdosering voor jonge kinderen kan ook worden toegevoegd aan één opgewarmde flesvoeding of een kleine hoeveelheid gekookt en afgekoeld water (temperatuur maximaal 37° C).

Niet gebruiken bij zwangerschapswens of borstvoeding. De verpakking na gebruik zorgvuldig sluiten, droog en bij kamertemperatuur bewaren en geopende verpakking binnen 3 maanden opgebruiken. Een voedingssupplement kan een gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen.

Extra gebruikstips

Op welk moment van de dag innemen?

Het heeft de voorkeur om probiotica-supplementen op een lege maag in te nemen, bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan, maar een ander moment van de dag mag ook. Als de maag leeg is, zijn de probioticabacteriën korter in de maag aanwezig en worden er nog geen spijsverteringssappen aangemaakt. Die sappen zijn natuurlijk nuttig voor de vertering, maar ze verlagen de overlevingskans van de bacteriën in het product. Wacht na het innemen van het supplement een half uurtje met eten, anders worden deze sappen alsnog geactiveerd. Lukt het een keer niet om de probiotica op een lege maag in te nemen, neem ze dan op een ander willekeurig moment.

Waarom het poeder oplossen?

De Orthiflor-producten in poedervorm en het poeder uit de capsules dienen bij voorkeur eerst te worden opgelost en doorgeroerd in handwarme vloeistof (zie hierboven), voordat je ze inneemt. De miljarden bacteriën in de capsules, los poeder of zakjes zijn bij de productie in een soort ‘slaaptoestand’ gebracht waardoor ze voor langere tijd bewaard kunnen worden en hebben vloeistof nodig om weer tot leven te komen. Wanneer ze in hun ‘slaaptoestand’ direct in het maagzuur terecht zouden komen, dan zou een groot gedeelte van de bacteriën dit niet overleven. Ook koude vloeistof vinden de bacteriën niet prettig. Handwarme vloeistof heeft de voorkeur. Kies je liever voor probiotica in kauwtabletten, dan zorgt jouw speeksel voor het benodigde vocht. Droog en bij kamertemperatuur bewaren, buiten bereik van kinderen.

Orthiflor Sensitive kopen, of meer advies?

Heb je interesse om Orthica’s milde probiotica-supplement Orthiflor Sensitive te bestellen? Dit betekent allereerst dat je betrouwbare supplementen van ervaren gezondheidsprofessionals aanschaft. Al meer dan 30 jaar zijn wij jouw specialist in voedingssupplementen van Nederlandse bodem. Ons eigen team van specialisten houdt zich dagelijks bezig met het samenstellen van unieke en kwalitatieve producten.

Persoonlijke aandacht voor jou, voor een goede keuze

Orthica-adviseurs en onze partners staan elke dag voor je klaar, door heel Nederland. Orthica hecht veel belang aan persoonlijk advies. Wil jij eerst gedegen advies ontvangen, voordat je iets koopt of bestelt? Loop juist dan binnen bij onze vele fysieke verkooppunten - ook bij jou in de buurt - waaronder vitamine-speciaalzaken, natuurdrogisten, reformzaken en adviesdrogisten. Je krijgt hier van deskundige adviseurs persoonlijke aandacht en antwoorden op jouw vragen over voedingssupplementen, zodat je precies weet wat bij je past. Onze producten zijn ook verkrijgbaar via onze online verkooppartners.
Wij adviseren ook...