Ontspannen en welzijn
 • Al 30 jaar jouw specialist
 • Van Nederlandse bodem
 • Bij elke levensfase en leefstijl
 • Geadviseerd door gezondheidsprofessionals
 • Vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

Ontspannen en welzijn

We willen het allemaal: ontspannen leven. Een wandeling langs het strand, een stuk fietsen, een warm bad of de sauna; iedereen kiest zijn eigen manier om bij te komen van drukte en spanning. Een beetje spanning is gezond, zoals voor een wedstrijd, een optreden, een presentatie of een examen. Spanning zorgt er dan voor dat je goed geconcentreerd bent en beter presteert. Een goede afwisseling tussen spanning en ontspanning geeft je energie en zorgt voor een uitgerust gevoel.

Stress situaties

Iedereen heeft in het leven te maken met stressvolle periodes. Denk aan een verhuizing, ontslag, overlijden van een naaste of een scheiding. Als een stress-situatie niet te heftig is of niet te lang aanhoudt, dan kan het lichaam hier prima mee omgaan. Juist tijdens stressvolle periodes is het belangrijk om tijd te maken voor ontspanning. Zo gaat de ‘druk van de ketel’ en kan het lichaam tot rust komen.

Voeding in drukke tijden

In stress-situaties verbruikt het lichaam veel energie, maar ook extra vitaminen en mineralen. Vooral de voorraden vitamine B, C en magnesium worden aangesproken1, 2. Een gezondheidsprofessional kan jou adviseren welk voedingssupplement dan kan worden gebruikt ter aanvulling op je voeding. Je kunt al denken aan B12 en foliumzuur die bijdraagt aan een goede gemoedstoestand, en magnesium wat bijdraagt aan geestelijke veerkracht en vermindering van vermoeidheid. Ook zijn er kruiden die een bijdrage leveren aan de geestelijke balans, bijvoorbeeld Rhodiola. Een ander kruid dat bijdraagt aan geestelijke ontspanning is Ashwagandha.

1. Boyle, N. B., Lawton, C., & Dye, L. (2017). The effects of magnesium supplementation on subjective anxiety and stress—a systematic review. Nutrients, 9(5), 429.

2. Kennedy, D. O., Veasey, R., Watson, A., Dodd, F., Jones, E., Maggini, S., & Haskell, C. F. (2010). Effects of high-dose B vitamin complex with vitamin C and minerals on subjective mood and performance in healthy males. Psychopharmacology, 211(1), 55-68.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. C-1000
  C-1000

  Vitamine C-1000 bevat per tablet 1000 mg vitamine C en 25 mg citrusfruitextract met 60% bioflavonoïden en 5 mg rutine.

 2. D-25
  D-25

  Basisaanvulling vitamine D. In kleine, gemakkelijk in te nemen tabletjes. Bevat per tablet 25 mcg vitamine D3 (cholecalciferol) als aanvulling op de dagelijkse voeding. Helpt je vitamine D3 op peil te houden, ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het behoud van sterke botten.

 3. D-25 oliedruppels
  D-25 oliedruppels

  Vitamine D3 in druppelvorm ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor sterke botten. Makkelijk te doseren en gemakkelijk in te nemen. Neutraal van smaak.

 4. Voedingssupplement Dino Omega 3 Kauwgel van Orthica
  Dino Omega 3 Kauwgel
  Krijgt jouw kind voldoende omega 3-vetzuren EPA en DHA binnen via de voeding? Voor kinderen die geen of weinig vis eten kan visolie (EPA en DHA) een dagelijkse aanvulling zijn. Dino Omega 3 is een smakelijke kauwgel met een frisse citroen-limoensmaak. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar.
 5. Kwartelei
  Kwartelei
  Kwartelei is een smakelijke kauwtablet met sinaasappelsmaak en een natuurlijk supplement. Jouw favoriet het hele (voor)jaar, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Uitproberen? Vraag in de winkel om de proefverpakking.
 6. Magnesium Plus
  Magnesium Plus
  Magnesium Plus bevat magnesiumglycerofosfaat en het Ayurvedische kruid Ahwagandha (plantenextract). Magnesium activeert de natuurlijke energie in je lichaam, en ondersteunt zo bij moeheid en vermoeidheid. Ashwagandha draagt bij aan geestelijke ontspanning2. Door de uitschuifbare capsules is het product ook als poeder te gebruiken.

  2Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating
 7. Omega 3-1000
  Omega 3-1000

  Omega 3-1000 is een visolie met maar liefst 1000 mg omega 3-vetzuren per softgel. Te gebruiken in specifieke situaties. Visolie van Orthica voldoet aan strenge kwaliteits- en duurzaamheidsvoorwaarden. Lees hier meer over de kwaliteit van een Orthica visoliesupplement.

 8. Voedingssupplement Omega-3-375 van Orthica
  Omega 3-375
  Omega 3-375 bevat 375 mg gezuiverd visolieconcentraat (EPA en DHA).
 9. Orthiflor Kauw
  Orthiflor Kauw

  Probiotica in handig kauwtablet, met 6 verschillende bacteriestammen en toegevoegde vitamine D3. De tablet heeft een lekkere zwarte bessensmaak . Gezoet met zoetstof van natuurlijke oorsprong.

 10. Orthiflor Original
  Orthiflor Original

  Probioticum met 9 verschillende bacteriestammen voor dagelijks gebruik. Bevat Pro-Motor voor een goede overleving van de bacteriën in de darm.

 11. Slaap Support
  Slaap Support
  Wil je een supplement dat helpt om lekker te slapen? Slaap Support is een voedingssupplement met valeriaan ter ondersteuning van de nachtrust*. Slaap Support bevat ook het ontspannende* kruid citroenmelisse. Bevat ook vitamine B5, B6 en B12 die bijdragen tot normale psychologische prestaties. Verkrijgbaar als vegacapsules.

  1. Valeriaan

  * Gezondheidsclaims valeriaan en citroenmelisse in afwachting van Europese toelating.

 12. Soft Multi
  Soft Multi
  Soft Multi is een complete multivitamine. Geschikt bij geestelijke inspanning en vermoeidheid. Verkrijgbaar in makkelijk in te slikken softgels. Soft Multi bevat van de vitamines uit het B-complex (behalve van biotine) meer dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (ADH).
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 13

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren