Orthica heeft mooi nieuws! We stappen over op duurzame verpakkingen van 100% gerecycled plastic. Door te kiezen voor rPET hoeft geen nieuw plastic geproduceerd te worden en dragen we ons steentje bij aan een schoner milieu!

Wat gaat er veranderen?

Onze nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van rPET. Dit houdt in dat ze gemaakt zijn van gerecycled plastic, namelijk van drink- en waterflessen. Daarnaast zijn ze ook weer opnieuw recyclebaar, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

De rPET potten zijn voorzien van een UV-filter, waardoor het supplement beschermd wordt tegen verkleuring door licht. Daarnaast hebben de nieuwe rPet verpakkingen dezelfde eigenschappen als de oude PET verpakkingen, waarbij dezelfde houdbaarheid gegarandeerd blijft.

Voorlopig zullen alleen de potten een verandering ondergaan naar duurzame verpakkingen. De kartonnen doosjes van Orthica blijven hetzelfde. Sommige producten zullen qua inhoud iets wijzigen (iets grotere/kleinere verpakkingen), echter de meeste producten blijven ongewijzigd. Uiteraard blijven Orthica’s supplementen vrij van synthetische geur-, kleur-, en smaakstoffen!

Van oud naar nieuw

In 2022 gaan we geleidelijk over naar gerecyclede verpakkingen, waarbij we voor de meest duurzame oplossing hebben gekozen.

De oude verpakking en de duurzame nieuwe versie zullen dit jaar naast elkaar verkrijgbaar zijn. Mocht de oude verpakking naast de nieuwe verpakking in de winkel staan, maak dan de oude verpakking eerst op. Van binnen is deze namelijk geheel hetzelfde, met dezelfde inhoud en samenstelling. Hiermee wordt voorkomen dat de oude verpakkingen weggegooid moeten worden en dat zou zonde zijn.

In maart komen de eerste nieuwe verpakkingen op de markt.