Orthica heeft mooi nieuws! We zijn overgestapt op duurzame verpakkingen van 100% gerecycled plastic. Door te kiezen voor rPET hoeft geen nieuw plastic geproduceerd te worden en dragen we ons steentje bij aan een schoner milieu!

Wat gaat er veranderen?

Onze nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van rPET. Dit houdt in dat ze gemaakt zijn van gerecycled plastic, namelijk van drink- en waterflessen. Daarnaast zijn ze ook weer opnieuw recyclebaar. Deze verpakkingen hebben dezelfde eigenschappen als de oude PET verpakkingen, waarbij dezelfde kwaliteit en houdbaarheid gegarandeerd blijft. De rPET potten zijn voorzien van een UV-filter, waardoor het supplement beschermd wordt tegen verkleuring door licht.

Het kan zijn dat er bij sommige supplementen wat poedervorming te zien is. Dit was voorheen ook het geval. Door de transparante verpakking is dit nu zichtbaar geworden.

Daarnaast kunnen de kleuren van onze supplementen op het oog wat van elkaar verschillen. Ook dit heeft te maken met de kleur van de verpakking.

Voorlopig zullen alleen de potten een verandering ondergaan naar duurzame verpakkingen. De kartonnen doosjes van Orthica blijven hetzelfde. Sommige producten zullen qua inhoud iets wijzigen (iets grotere/kleinere verpakkingen), echter de meeste producten blijven ongewijzigd. Uiteraard blijven Orthica’s supplementen vrij van synthetische geur-, kleur-, en smaakstoffen!

Van oud naar nieuw

In 2022 gaan we geleidelijk over naar gerecyclede verpakkingen, waarbij we voor de meest duurzame oplossing hebben gekozen.

De oude verpakking en de duurzame nieuwe versie zullen dit jaar naast elkaar verkrijgbaar zijn. Mocht de oude verpakking naast de nieuwe verpakking in de winkel staan, maak dan de oude verpakking eerst op. Van binnen is de inhoud namelijk geheel hetzelfde.