Sluiten

Vitamine K

Vitamine K van Orthica

Vitamine K1 en K2 (fylochinon en menaquinon) zijn  in vet oplosbare vitaminen.  Vitamine K1 draagt bij tot een normale bloedstolling en vitamine K2 ondersteunt de instandhouding van normale botten. De bekendste toepassing van deze vitamine is ongetwijfeld die bij baby’s die borstvoeding krijgen. Borstvoeding bevat te weinig vitamine K1 en daarom wordt geadviseerd  om pasgeborenen tot 3 maanden dagelijks vitamine K1 bij te geven.

Kijk hier voor alle supplementen met vitamine K van Orthica

Waar komt vitamine K in voor?

Vanaf een leeftijd van ongeveer 3 maanden wordt er door de bacteriën in de (dikke) darm vitamine K1 gemaakt. De hoeveelheden die door de darm worden aangemaakt, zijn vaak onvoldoende, waardoor aanvulling vanuit de voeding wordt geadviseerd. Er is een onderscheid in vitamine K1 en verschillende soorten vitamine K2.

  • Vitamine K1 (phylloquinon) komt voor in groene bladgroenten, plantaardige oliën, brood, zuivel en fruit.
  • Vitamine K2 (menaquinonen) komt voor in vlees, kip, eieren en melkproducten.

Vitamine K bij Orthica

Uiteraard ben je bij Orthica aan het juiste adres voor supplementen die vitamine K bevatten. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere K&D druppels. Dit zijn druppels speciaal voor zuigelingen en bevatten vitamine K1 & D3. Verder in ons assortiment K2, dit supplement ondersteunt de bloedstolling en is goed voor de botten. 

Waar kan ik de supplementen met vitamine K van Orthica kopen?

Toon Filters

Vergelijken:

U heeft geen artikelen om te vergelijken.

K&D (druppels)
Borstvoeding is complete voeding, met uitzondering van vitamine D en K. Vitamine D speelt ee...
K2
K2
De bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen produceren in beperkte mate vitami...